İstinaf mahkemelerine doğru

İstinaf mahkemelerine doğru
HSYK, Temmuz ayında faaliyete geçecek bölge idare mahkemelerine ilişkin kararnameyi 6 Haziran 2016 tarihine kadar sonuçlandıracak

ANKARA (AA) - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi, kamuoyunda istinaf mahkemeleri olarak bilinen ve Temmuz ayında faaliyete geçecek bölge idare mahkemelerine ilişkin kararnameyi 6 Haziran 2016 tarihine kadar sonuçlandıracak.

HSYK, 7 ilde 20 Temmuz'da hayata geçirilecek bölge adliye mahkemeleri için bin 34 hakim ve savcıyı kapsayan kararnamesini yayımlamıştı. Yine 7 ilde 67 daire halinde faaliyete geçirilmesi planlanan bölge idare mahkemelerine ilişkin kararnamenin hazırlıkları ise sürüyor.

Bölge idare mahkemeleri ve ilk derece mahkemelerine ilişkin kararnamenin 6 Haziran 2016 tarihine kadar sonuçlandırılması planlanıyor.

HSYK tarafından bölge idare mahkemelerine ilişkin ihtiyaç listesi de belirlendi. Buna göre, Ankara, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya ve Samsun'da faaliyet gösterecek bölge idare mahkemelerinde 47 idari dava dairesi başkanı, 20 vergi dava dairesi başkanı, 165 idari dava dairesi üyesi, 69 vergi dava dairesi üyesi görev yapacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.