İsveç'te kanser hastası sayısında artış

İsveç'te kanser hastası sayısında artış
Ülkede geçen yıl 64 bin 555 kanser hastasının bulunduğu, bu rakamın 2040 yılında 100 bine çıkabileceği belirtildi

STOCKHOLM (AA) - İsveç'te geçen yıl 64 bin 555 kanser hastasının bulunduğu, bu rakamın 2040 yılında 100 bine çıkabileceği bildirildi.
İsveç Kanser Fonu tarafından yayımlanan resmi istatistiklere göre, 9,5 milyon nüfusu bulunan ülkede geçen yıl 64 bin 555 kişiye kanser teşhisi konduğu, tedavi altına alınanların yüzde 52'sinin erkek, yüzde 48'nin ise kadın olduğu belirtildi. Bu hastalardan 25 binin hayatını kaybettiği ifade edildi.
Açıklamada, 2040 yılında kanser hastası sayısında yüzde 90 artış yaşanabileceği ve ülkede kanser hastalarının 100 bini bulabileceği tahminine yer verildi. 2040 yılında kanser tedavisine 68 milyar kron harcama yapılması öngörülüyor.
Obezite ve sigara kullanımının kansere yakalanmada önemli etkisi olduğuna işaret edilen açıklamada, obezitenin gençlerde son 30 yılda 2 kat, çocuklarda ise son 20 yılda 3 kat arttığını kaydedildi. Şişmanlık ve sigara kullanımı ile kanser arasındaki ilişkinin yeterince anlatılması halinde kanser vakalarının üçte bir oranında azalabileceği vurgulandı.
Araştırma sonuçları, işsizler arasındaki obezite oranının yüksek gelirli memurlara göre 4 kat daha fazla olduğunu gösterirken, başkent Stockholm'de göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Rinkeby semtinde 9 yaş altı obezite oranının maddi durumu yerinde olanların yaşadığı Djursholm'deki çocuklara göre 6 kat fazla olduğu aktarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.