İsveç'te sığınmacı kampında kavga: 1 ölü

İsveç'te sığınmacı kampında kavga: 1 ölü
STOCKHOLM (AA) - İsveç’in Örebro kentinin kuzeyinde bulunan sığınmacı kampında çıkan bıçaklı kavgada bir kişi hayatını kaybetti.Örebro Emniyet...

STOCKHOLM (AA) - İsveç’in Örebro kentinin kuzeyinde bulunan sığınmacı kampında çıkan bıçaklı kavgada bir kişi hayatını kaybetti.

Örebro Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sığınmacılar arasında çıktığı belirtilen kavga sonrası 20 yaşındaki bir kişinin bıçaklanarak öldürüldüğü, üç kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Polis Sözcüsü Stefan Wickberg, sabaha karşı Göçmen Ofisi'nin sığınmacıların geçici olarak barındırılması için kiraladığı binalarda kavga ihbarı aldıklarınını, olay yerine gittiklerinde 20 yaşındaki bir sığınmacıyı ağır yaralı bulduklarını söyledi. Wickberg, yaralının hastaneye kaldırıldığını ancak kurtarılamadığını, cinayetle ilgili gözaltına alınan 3 şüphelinin ise polis sorgusundan sonra gözaltına alındığını belirtti.
Olayı yakından takip ettiğini söyleyen İsveç Göç ve Adalet Bakanı Morgan Johansson, elinde bazı detaylar bulunduğunu ve bu detaylara dayanarak kavganın neden çıktığını şimdiden açıklamanın erken olduğunu bildirdi. Johansson, sığınmacı merkezlerinde bu olayların önüne geçilmesi için güvenliğin artırılacağını kaydetti.
Örebro Göçmenler Ofisi'nden yapılan açıklamada ise saldırının gerçekleştiği binanın Göçmenler Ofisi tarafından sığınmacılar için kiralandığı ve binalarda 199 sığınmacının kaldığı ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.