İsveç'te Türk derneğine yapılan saldırı

İsveç'te Türk derneğine yapılan saldırı
Stockholm'de Botkyrka Türk Kültür Derneğine yapılan saldırı, Türk ve Kürt derneklerince kınandı

STOCKHOLM (AA) - İsveç'in başkenti Stockholm'deki Botyrka Türk Kültür Derneğine düzenlenen bombalı saldırı, ortak basın açıklamasıyla kınandı.

Botyrka Türk Kültür Derneği Başkanı İsmail Zengin ve Anadolu Kürt Derneği Başkanı Haydar Bayraktar, saldırıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

İsveç basınının da ilgi gösterdiği, Stockholm'ün Botkyrka ilçesindeki Botyrka Türk Kültür Derneği ve Anadolu Kürt Derneği lokalindeki basın toplantısı sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Basın toplantısına Botkyrka Belediye Başkanı Ebba Östlin, Botyrka Karakolu Polis Komiseri Sven-Erik Olsson, İsveç Türk İşçi Dernekleri Başkan Yardımcısı Barbaros Leylani, Sosyal Demokrat Milletvekili Serkan Köse, Botkyrka Belediye Meclis Üyesi Gül Alıcı ve 600'e yakın vatandaş katıldı.

Botkyrka Türk Kültür Derneği Başkanı İsmail Zengin, bölgede iki grubun arasını açmak için ortaya çıkan şiddet girişimlerini kesinlikle kabul etmediklerini ve bundan sonra da herhangi taraftan birine yapılacak her türlü şiddet girişimi karşısında en sert tepkiyi göstereceklerini belirtti.
Zengin, geçen hafta derneklerine yapılan bombalı saldırıdan sonra en büyük desteği Kürt derneğinden ve Kürt vatandaşlarından aldıklarını söyleyerek, "Bugün İsveç ve Türk basını önünde verdiğimiz dostluk mesajı umarım yerine ulaşmıştır. Türk ve Kürt kardeştir, bu böyle kalacaktır. Birbirinden İsveç'te de kız alıp veren iki topluluğun kardeşliği ilelebet sürecek" sözlerine yer verdi.
Bayraktar da Türk derneğine yapılan bombalı saldırıdan üzüntü duyduklarını söyleyerek, "Aramızda hiçbir problem yok. Bizim derneğe gelenlerin yarısı Türk, aynı mahallede kardeşçe yaşıyoruz. Birliğimizi bozmaya çalışanlara aman vermeyeceğiz" dedi.
Botkyrka Belediye Başkanı Ebba Östlin ve Botyrka Karakolu Polis Komseri Sven-Erik Olsson da Botkyrka ilçesine Türkiye'den gelen her iki grubun dostça yaşamasının devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Terör örgütü PKK ve PYD yandaşlarının iki hafta taşlı saldırısına uğrayan Botkyrka Türk Kültür Derneğine geçen hafta da tahrip gücü yüksek ses bombası atılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.