İsviçre'de Avrupa İslam Üniversitesi açılacak

İsviçre'de Avrupa İslam Üniversitesi açılacak
Hollanda Avrupa İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahçekapılı, Rotterdam, Viyana, Mannheim, Duisburg ve Berlin'den sonra İsviçre'den yoğun talep gelmesi neticesinde Zürih'te de şube açacaklarını söyledi

CENEVRE (AA) - Avrupa İslam Üniversitesinin (IUE) İsviçre'nin Zürih kentinde şube açacağı duyuruldu.

Hollanda İUE Rektörü Prof. Dr. Nedim Bahçekapılı, Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği Basın Müşavirliği ve Avrupa İslam Üniversitesi (IUE) işbirliğiyle Zürih kentinde düzenlenen "Mehmet Akif Ersoy Paneli"nde yaptığı konuşmada, Rotterdam, Viyana, Mannheim, Duisburg ve Berlin'den sonra İsviçre'den yoğun talep gelmesi neticesinde Zürih'te de şube açacaklarını söyledi.

Bahçekapılı, "bilinçli ve düzeyli Avrupalı Müslüman" kimliğini inşa etmek, Batılılar nezdinde "istenmeyen ve korkulan din" olarak algılanan İslamiyet’i doğru ve güzel bir şekilde anlatmak ve "insana hizmet Hakk’a hizmettir" anlayışını hayata geçirmek amacıyla Hollanda'nın Rotterdam kentinde kurdukları Avrupa İslam Üniversitesinin, umudu bilime, sevgiyi ilime dönüştürmek amacıyla 2001 yılında eğitim hayatına başladığını belirterek bini aşkın öğrencilerinin olduğunu kaydetti.

Rektör Bahçekapılı, Mehmet Akif'in bir mütefekkir olarak ömrü boyunca iyi bir insan ve vatansever bir Müslüman olarak örnek bir hayat yaşadığını, bugünkü nesillere örnek oluşturduğunu ifade ederek islamofobinin panzehrinin Mehmet Akif'in fikirleri olduğunu söyledi. Üniversitelerinde de Akif'in fikirlerinden ve İslam'ı anlayış ve yaşayış biçiminden istifade ettiklerini sözlerine ekledi.

Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hacı Mehmet Gani de Mehmet Akif'in gazetecilik yönünü anlatarak Akif'in 1908 yılında dergi başyazarlığıyla gazetecilik kariyerine başladığını hatırlattı. 1919 yılında Mustafa Kemal'in davetiyle Ankara'ya gelen Akif'in başyazarlığını yaptığı Sebilürreşad dergisinde yazdığı yazılarla kişilerle değil fikirlerle mücadele ettiğini söyleyen Gani, Akif'in Milli Mücadele yıllarındaki yazılarının halkın Kurtuluş Savaşı'nın yanında yer almasını sağladığını belirtti.

IUE Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mevlüt Koç da Akif'in şiirlerinin derin bir siyasi ve tarihi temele dayandığını, hayatın içinden olayları yansıttığını, bu nedenle toplumun her kesimi tarafından kabul gördüğünü dile getirdi.

İmzaladığı işbirliği protokolleriyle mezunlarına iş ve farklı üniversitelerde lisansüstü eğitim imkanı sağlamayı hedefleyen Avrupa İslam Üniversitesi, İngilizce, Almanca, Türkçe, Hollandaca ve Arapça dillerinde lisans ve lisansüstü eğitim veriyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.