İsviçre'deki Türk STK'lardan teröre karşı dayanışma mesajı

İsviçre'deki Türk STK'lardan teröre karşı dayanışma mesajı
İsviçre'deki Türk sivil toplum kuruluşları, Ankara'da meydana gelen saldırıyı kınadı ve teröre karşı ortak dayanışmanın önemine vurgu yaptı

CENEVRE (AA) - İsviçre'de faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşları, Ankara'daki saldırıyı kınayarak, teröre karşı ortak dayanışma gösterilmesi çağrısında bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İsviçre yönetimi başkanlığında toplanan Türk sivil toplum kuruluşları ve çatı örgütleri, teröre karşı ortak bir bildiri yayımladı. Bildiride, "Türk milletinin mili birlik ve beraberliğini, huzur ve güvenini, hedef alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıyı gerçekleştiren ve azmettiren terör örgütlerini lanetliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilenen bildiride, hiçbir terör saldırısının Türkiye'nin birlik ve beraberliğine zarar veremeyeceği ve saldırılar karşısında daha fazla dayanışma içinde olunacağı kaydedildi. Bildiride, "Terörün dini ya da etnik kökeni yoktur. Geçtiğimiz aylarda Avrupa başkentlerinde çirkin yüzünü gösteren terör örgütleri karşısındaki kararlı tepkinin her platformda devam etmesini diliyoruz. Terörle mücadelenin kararlı bir şekilde toplumların her kesimiyle ortaklaşa bir şekilde gerçekleşmesini bekliyoruz" denildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.