İtalya’da Air France uçağının motorunda yangın çıktı

İtalya’da Air France uçağının motorunda yangın çıktı
Torino-Paris seferini yapmaya hazırlanan uçağın motoru kalkıştan önce alev aldı - Yolcular "acil durum" prosedürüyle tahliye edildi

ROMA (AA) – Fransız havayolları firması Air France’ın Torino-Paris seferini yapmaya hazırlanan uçağının motorunda yangın çıktı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

İtalyan basınına yansıyan bilgilere göre, Torino’nun Caselle Havaalanı’nda yerel saatle 06.45’te meydana gelen olayda, Air France firmasının tarifeli seferi için Torino’dan Paris’e gitmek üzere havalanmaya hazırlanan Avro RJ85 tipi 4 motorlu uçağın bir motorunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Motorun alev almasıyla uçaktaki mürettebat tarafından acil durum prosedürü uygulanarak, uçak içindeki yaklaşık 50 yolcunun hemen tahliye edildiği ve havaalanı itfaiye ekiplerinin yanan motora müdahale ettiği belirtildi.

Olayda hiç kimse yaralanmazken, yolcular Air France’ın gönderdiği başka bir uçakla yerel saatle 10.00’da Paris'e gönderildi.

Olay sebebiyle, Torino Caselle Havaalanı’ndaki uçuşlarda bir süre gecikme ve aksaklık yaşandığı ifade edildi.

Yangın olayıyla ilgili polis soruşturmasının devam ettiği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.