İtalya’da işsizlik geriledi

İtalya’da işsizlik geriledi
ROMA (AA) – İtalya’da 2015 yılında işsizlik oranı, bir önceki yıla göre iyileşme göstererek, yüzde 11,9 olarak gerçekleşti.İtalya Ulusal İstatistik...

ROMA (AA) – İtalya’da 2015 yılında işsizlik oranı, bir önceki yıla göre iyileşme göstererek, yüzde 11,9 olarak gerçekleşti.

İtalya Ulusal İstatistik Kurumunun (ISTAT) açıkladığı verilere göre, 2014 yılında yüzde 12,7 olarak ölçülen işsizlik oranı, 2015 yılında yüzde 11,9’a düştü.

ISTAT verilerinde, 2015’in ikinci yarısında işsizliğin anlamlı şekilde gerilediği görülürken istihdamın da 186 binlik artış kaydettiğine vurgu yapıldı.

Avrupa Birliği ülkeleri arasında en yüksek genç işsizlik oranına sahip ülkelerden biri olan İtalya’da "genç işsizlik" oranı 2015 itibarıyla yüzde 42,7’den 40,3’e geriledi.

İtalyan basınında yer alan haberlerde,ülkedeki işsizlik oranının 7 seneden sonra ilk kez bir önceki aya göre düşük seviyede çıktığı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.