İtalya’da Libya toplantısı

İtalya’da Libya toplantısı
Roma’da 30’un üzerinde ülkenin katılımıyla teknik düzeyli "Libya" toplantısı yapıldı -Dışişleri Bakanı Gentiloni: “Bu toplantı bir misyonun harekete geçmesinin duyurusu değil, birtakım girişimlerin planlanmasıdır”

ROMA (AA) – İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Roma’da askeri düzeyde yapılan toplantının Libya’ya yönelik misyondan ziyade, bazı girişimlerin planlanmasına yönelik bir adım olduğunu söyledi.

İtalya’da geçen yıl aralık ayında düzenlenen Libya zirvesinde alınan karar doğrultusunda, bugün Başkent Roma’daki eski hava üssü Centocelle’de aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 30 ülkenin katılımıyla askeri teknik düzeyde Libya’ya yardımın görüşüldüğü bir toplantı yapıldı.

Toplantıda, oluşturulması gündeme gelen Libya Uluslararası Yardım Misyonu’na (LIAM), ülkelerin askeri düzeyde eğitim ve danışmanlık programları gibi ne tür katkılar verilebileceğinin üzerinde durulduğu belirtildi.

Uluslararası alanda son dönemde sıkça gündeme gelen Libya’ya dışarıdan müdahale yorumları karşısında Gentiloni, “Roma’daki bugünkü bu toplantı bir misyonun harekete geçmesinin duyurusu değil, birtakım girişimlerin planlanmasıdır” dedi.
Bakan Gentiloni, Libya’ya dönük planların gerçekleşmesinin tek yolunun meşru hükümetin Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumdan yardım talep etmesi olduğunun altını çizdi.

Toplantıda, Türkiye’nin de Libya hükümetinden gelecek talep doğrultusunda Libya’ya her türlü yardımda bulunmayı taahhüt ettiği öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.