İtalya’da terör operasyonu

İtalya’da terör operasyonu
DAEŞ üyesi teröristlere sahte kimlik düzenlediği belirtilen bir kişi, Salerno kenti yakınlarında yakalandı

ROMA (AA) - İtalya’da, Paris ve Brüksel saldırılarını gerçekleştiren terör örgütü DAEŞ mensubu teröristlerle bağlantısı olduğu iddia edilen bir Cezayirli tutuklandı.

İtalyan haber ajansı ANSA’nın haberine göre, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki terör saldırılarının ardından güvenlik seviyesinin arttırıldığı ülkelerden İtalya’nın Salerno kenti yakınlarındaki Bellizi kasabasında dün düzenlenen operasyonda, DAEŞ mensubu teröristlere sahte evrak sağlayan ve hakkında arama emri bulunan bir kişi gözaltına alındı.

Paris’te kasım ayındaki saldırıyı yapanlar ile Brüksel’deki saldırıyı gerçekleştiren teröristler tarafından da kullanılan sahte kimlikler hazırladığı belirtilen 40 yaşındaki Djamal Eddin Ouali’nin, İtalyan polisinin özel operasyonlar ve genel soruşturmalar kuvveti DIGOS tarafından gözaltına alınarak, hakim karşısına çıkarıldığı bildirildi.

Hakimlerin tutuklanması kararı verdiği Ouali’nin, sorgusunda tetkik hakiminin sorularına yanıt vermediği belirtildi. Cezayirli Ouali’nin, Belçika makamlarının iade talebi doğrultusunda bu ülkeye gönderileceği öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.