"İtalya'nın gündeminde Libya’ya askeri müdahale yok"

"İtalya'nın gündeminde Libya’ya askeri müdahale yok"
İtalya Başbakanı Renzi: "Libya’ya, İtalyan askeri misyonu göndermek bugünün gündemi değil"

ROMA (AA) - İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Libya’daki terör yuvalarına yönelik yapılacak muhtemel dış müdahalede bir İtalyan birliğinin katılmasının gündemlerinde olmadığını söyledi.

Bir televizyon programına katılarak, gündemdeki konulara ilişkin soruları cevaplayan Renzi, ülkesinde son dönem sıklıkla dile getirilen müttefiklerle Libya’ya müdahale fikirlerine karşı çıktı.

Ülkesinin Libya’da askeri müdahaleye katılma gibi bir önceliğinin bulunmadığını belirten Renzi, “Bazılarının bizi, oraya 5 bin askerle gönderdiğini görüyorum. Bu bir bilgisayar oyunu mu? Sakin olmak gerekiyor. Benim başbakanlığımda İtalya böyle bir savaşa gitmeyecek” dedi.

“Libya’ya İtalyan askeri misyonu göndermek bugünün gündemi değil” ifadesini kullanan Renzi, Libya’da hükümetin tesis edilmesi gerektiğini, ardından oradaki hükümetten uluslararası topluma ülkedeki terör yuvalarıyla mücadele için bir çağrı yapılması gerektiğini söyledi.

Renzi, bir çağrı olması durumunda İtalya’nın üzerine düşeni yapacağını ancak burada önem teşkil edenin, geçmişin hatalarını tekrar etmemek olduğunu yineledi.

İtalya Başbakanı, ülkesindeki gazetecileri ve siyasetçileri bu konuda sakin, iyi niyetli ve dengeli olmaya davet etti ve böyle bir şey tartışılacaksa bunun yerinin parlamento olduğunu ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.