İtfaiyecilik eğitimi alan liseliler

İtfaiyecilik eğitimi alan liseliler
İtfaiyecilik ve yangın güvenliği eğitimi alan meslek lisesi öğrencileri, mesleğe ilk adımı Ankara İtfaiyesi'nde atıyor

ANKARA (AA) - İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde "İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği" bölümündeki öğrenciler, derslerin yanı sıra hem tatbikatlara katılıyor hem de İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleriyle yangın ve trafik kazalarında yardımcı eleman olarak görev yapıyor.

Ankara Büyükşehi̇r Beledi̇yesi̇nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde "İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği" bölümü öğrencileri, Akköprü'deki Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda teorik ve uygulamalı derslere katılıyor. Eğitim merkezinde öğrencilere, Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatına uygun olarak hazırlanan ders programı uygulanıyor.

10. sınıftaki öğrenciler haftada 10, 11. sınıftaki öğrenciler haftada 25 ders eğitim görüyor. 12. sınıftaki öğrenciler de "stajyer öğrenci" statüsünde eğitimlerini sürdürüyor.

- Meslekteki zor koşulları tanıyorlar

İtfaiye Daire Başkanlığı'ndaki "eğitim galerisi"nde öğrenciler güç ve dayanıklılığı geliştirmeye yönelik kondisyon çalışmalarıyla fiziken mesleğe hazırlanıyor.

Galerideki labirent eğitimiyle de meslekte karşılaşılması muhtemel zor koşulları tanıyan öğrenciler, ısı ve dumanın değişik derecelerde ayarlanmasıyla oluşturulan yangın ortamında, yangın kaynağının bulunması, mahsur kalanların kurtarılması gibi tatbikatlar yapıyor.

Tel örgülerle çevrilen, ayakta yürümenin mümkün olmadığı dehlizlerden oluşan labirent ortamında öğrenciler, yangın ortamına uygun kıyafetlerle teçhizatlı olarak, dehlizlerden sürünerek geçerek, zor bir eğitimi gerçekleştiriyor.

İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleriyle yangın ve trafik kazalarında yardımcı eleman olarak görev yapan öğrenciler, yangınla mücadele, enkaz altından arama kurtarma çalışması, yüksek binalara tırmanma, merdivenli araçla yangından yaralıların kurtarılması, trafik kazalarında araçta sıkışan yaralıların kurtarılması gibi konularda tatbikatlara da katılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.