İtfaiyecinin yaşlı kadını sırtında taşıyarak kurtarması

İtfaiyecinin yaşlı kadını sırtında taşıyarak kurtarması
İtfaiye eri Osman Güdül: - "Yaşlı teyze, yangın merdivenine aldığımızda elleri ve ayakları titrediği için yürüyemiyordu. Bunun üzerine ben sırtıma alıp merdivenden aşağıya kadar indirdim"

MERSİN (AA) - Mersin'in Tarsus ilçesinde, dün 3 katlı bir evde çıkan yangında balkonda mahsur kalan 75 yaşındaki kadını sırtında taşıyarak kurtaran itfaiye eri Osman Güdül, "Yaşlı teyze, yangın merdivenine aldığımızda elleri ve ayakları titrediği için yürüyemiyordu. Bunun üzerine ben sırtıma alıp merdivenden aşağıya kadar indirdim" dedi.

Güdül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir evde yangın çıktığı ihbarı üzerine olay yerine gittiklerini ve müdahale etmeye başladıklarını söyledi.

Binanın yangın olan üçüncü katının balkonunda 75 yaşındaki Nurgül Hızal'ın mahsur kaldığını fark ettiklerini aktaran Güdül, elektrik tellerinin işlerini zorlaştırmasına rağmen araçlarının merdiveniyle balkona ulaştıklarını dile getirdi.

Güdül, müdahale sırasında yoğun bir duman ve ateş olduğunu anlatarak şöyle devam etti:

"Balkonda gözü yaşlı bir teyze, korku ve panik içinde ağlıyordu. Yangın merdiveniyle kendisine ulaştık ve sakinleştirdik. Yaşlı teyze, yangın merdivenine aldığımızda elleri ve ayakları titrediği için yürüyemiyordu. Bunun üzerine ben sırtıma alıp merdivenden aşağıya kadar indirdim. Daha sonra yangına müdahale ederek söndürdük."

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Tarsus Grup Amiri Adem Haykır da itfaiye ekiplerinin görevini en iyi şekilde yapmaya çalıştığını söyledi.

Bu arada, zarar gören ev, komşular tarafından temizlenmeye çalışılırken Hızal'ın olayın etkisinden kurtulmak için yakınlarının yanına gittiği öğrenildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde dün 3 katlı binanın son katında çıkan yangında balkonda mahsur kalan 75 yaşındaki kadın, bir itfaiye erinin sırtında taşınarak kurtarılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.