İTİKÂF ZAMANI

İTİKÂF ZAMANI
Ramazan ayını daha anlamlı bir şekilde geçirmek isteyen vatandaşlar, yarın itikâfa girecek. Konya genelinde itikaf için 302 cami belirlenirken, mütekifler Ramazan’ın sonunu ibadetle dolu dolu geçirecek

Pusula/ÖZEL

Emine Şeyma Yıldız

Ramazan ayını daha anlamlı bir şekilde geçirmek isteyen vatandaşlar, yarın itikâfa girecek. Konya genelinde itikaf için 302 cami belirlenirken, mütekifler Ramazan’ın sonunu ibadetle dolu dolu geçirecek.

“KİŞİ DÜNYA İLE İLİŞKİLERİNİ KESER”

Ramazan ayının son 10 günü yapılan ve yarın başlayacak itikâf ibadeti için bu yıl Konya’da 302 cami belirlendi. İl Müftü Yardımcısı Dr. Hamza Küçük, “Arapça’da bağlılık göstermek, bağlanmak anlamına gelen itikâf, Ramazan ayının son 10 gününde Müslümanların kendilerini camiye kapatmalarıdır. Çok acil ve özel ihtiyaçları olmadığı sürece camiden çıkmamalarıdır. İtikâfın amacı kişilerin içindeki dünyevi duyguları atmalarını sağlamaktır. İtikâfa girmek sünnettir” ifadelerini kullandı.

KAPU CAMİ’DE DE İTİKÂFA GİRİLEBİLECEK

İmkânı olan Müslümanlara itikâfı tavsiye eden Küçük, “İtikâf ibadetini genellikle orta yaşlar ve yaşlılar tercih ediyor. Bayanlar camilerde itikâfa giremiyor çünkü camilerimiz buna müsait değil. Cami sayısı bakımından ikinci sıradaki Konya en çok itikâfa girilen şehirdir. İtikaf için hazırlanan camilerin içerisinde Büyükkumköprü İhsaniye, Y. Sultan Selim, Karayolları, Aydoğdu Fatih, Öğretmenevleri, İmam-ı Azam, Melikşah, Konevi, Otogar Zeki Altındağ, Salihpaşa ve Kapu Cami de yer alıyor” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.