"İyi Oyunlar Yaptığınızda Seyirci Sizi Yalnız Bırakmıyor"

"İyi Oyunlar Yaptığınızda Seyirci Sizi Yalnız Bırakmıyor"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Uygur:- "Sezonu çok yoğun geçirdik, yüzde yüzlük bir doluluk oranıyla tiyatro sezonunu kapattık. 39-40'a yakın oyun oynadık"- "Umuyorum ki önümüzdeki sezon da bu yoğunluk devam edecekt

ADANA (AA) - İBRAHİM ERİKAN - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, "Sezonu çok yoğun geçirdik, yüzde yüzlük bir doluluk oranıyla tiyatro sezonunu kapattık. 39-40'a yakın oyun oynadık." dedi.

Uygur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları olarak "Sızı" adlı oyunla 20. Uluslararası Sabancı Tiyatro Festivali'ne katıldıklarını ve bundan mutluluk duyduklarını söyledi. Festivalin öneminden bahseden Uygur, göç hikayesinin anlatıldığı oyun hakkında da bilgi verdi.

Uygur, şehir tiyatrosu olarak iyi bir sezon geçirdiklerini ifade ederek "Sezonu çok yoğun geçirdik, yüzde yüzlük bir doluluk oranıyla tiyatro sezonunu kapattık. 39-40'a yakın oyun oynadık. Nisan ayı itibarıyla sezonumuz bitecek. Çocuk Şenliğimiz ve 9-19 Mayıs'ta da Gençlik Günleri Şenliğimiz başlayacak. Sonrasında açık hava oyunları sahnelenecek." diye konuştu.

Açık hava gösterilerinin ardından gelecek sezonun hazırlıklarına başlayacaklarını belirten Uygur, şöyle devam etti:

"Şahane bir sezon geçti. Hem şehir, hem devlet, hem de özel tiyatrolar seyirciyle tiyatro buluştu. Bu da tiyatro sanatında çok değerli bir şey. Umuyorum ki önümüzdeki sezon da bu yoğunluk devam edecektir. İyi oyunlar yaptığınız zaman seyirci sizi asla yalnız bırakmıyor. Ben, bizleri yalnız bırakmadıkları için seyircimize teşekkür ediyorum."

- "Seyirci sayısının 600 bini geçmesi bekleniyor"

Süha Uygur, tiyatro seyircisi sayısındaki artışa dikkati çekerek şunları söyledi:

"Geçen sene 550 bine yakın seyirci sayısına ulaştık. Bu sene, 600 bini geçmesini bekliyoruz. Asıl rakam, açık hava oyunları da bittikten sonra ulaşacaktır. Yüzde yüzlük doluluk oranı, seyircinin tiyatro ne kadar yoğun ilgi gösterdiğinin bir ispatıdır. 40 oyun, geçmiş yıllardan geliyor. Bu sezon 10 oyun koyduk, çocuk oyunlarıyla beraber. 30 oyun ise geçen senelerden devam eden oyunlarımız."

Oyunların, seyirciyle buluşup beğeni toplamasından dolayı sonraki sezonlar da devam ettiğini dile getiren Uygur, şunları kaydetti:

"Gelecek sezon için 8 oyun belirledim. Sürpriz oyunlar da olabilir. Karar vermediğimiz oyunlar var. Bu sene açıkladığımız ve hayata geçiremediğimiz 'Yorgun Savaşçı', 'Batı Yakasının Hikayesi', 'Üçüncü Richard' ve 'IV. Murat' gibi oyunlar mutlaka önümüzdeki sezon hayata geçecektir. En kısa zamanda oyunlarımızı tiyatroseverlere duyuracağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.