İYİ Parti ile CHP arasında çatlak büyüyor

İYİ Parti ile CHP arasında çatlak büyüyor
Millet İttifakı'nın ortaklarından İYİ Parti ile CHP arasında gergin anlar yaşanıyor. İki parti arasında rant kavgasının gün yüzüne çıkmaya başladığı belirtiliyor

Millet İttifakı'nın ortaklarından İYİ Parti'nin İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, CHP'li belediyelere yönelik "CHP'li belediyeler ve başkanları Millet İttifakı çatısı altında ittifak ortakları İYİ Parti'nin oyları ile seçildiklerini unutmuş görünmektedirler" ifadelerini kullanmıştı.

İYİ PARTİ'NİN YAYIN ORGANI YENİÇAĞ ÜZERİNDEN MESAJ

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, CHP’li belediyelere yönelik yaptığı ve gündem yapan açıklamalar hakkında İYİ Parti'nin yayın organı olarak bilinen Yeniçağ üzerinden mesaj verdi.

İttifaka oy veren İYİ Partili vatandaşların kendilerine ilettikleri taleplerini CHP'li belediyelere ulaştırmakta yaşanan sıkıntıların had safhada olduğunu belirten Ahmet Çelik, "Bu sorun, iki partinin iş birliğinde artık kangren hâline gelmiştir" dedi.

Halen İYİ Parti'de, "Millet İttifakı olarak CHP ile seçimlere girelim" yönünde iyi niyetli bir anlayış olduğunu kaydeden Çelik, fakat sabırlar tükendikçe "CHP ile ittifak kurmaya mecbur değiliz" seslerinin giderek yükseldiği uyarısında bulundu.

"ARTIK KANGREN HALİNE GELDİ" ÇIKIŞI

Akşener'in Mart 2019 mahallî seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, "Mahallî seçimlerde ittifak yapalım. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere AKP'nin kalelerini kazanarak yerel seçimlerde iktidar olalım"" teklifini götürdüğünü ancak CHP'nin olumlu dönüş yapmadığını belirten Çelik, "Seçimden sonra CHP'nin belediye başkanlarının, desteğiyle seçildikleri İYİ Parti milletvekillerini, il, ilçe teşkilâtlarını unutup yok saydıkları bir anlayışla karşı karşıya kaldık. İttifaka oy veren İYİ Partili vatandaşlarımız, CHP'li belediyelerden taleplerini ortağımız olduğu için haklı olarak bize ulaştırmaktalar. Ancak bu konuda CHP'li belediyeler kapı duvar olduğundan İYİ Parti milletvekilleri, il, ilçe yöneticileri vatandaşa cevap verememenin sıkıntısını had safhada yaşamaya devam ediyor. Bu sorun iki partinin iş birliğinde artık kangren hâline gelmiştir" dedi.

big-260122-0800-9.jpg

'CHP'Lİ BAŞKANLAR SAYGI DUYMAK ZORUNDA'

Çelik, "CHP'li belediye başkanları bu gerçekler ışığında İYİ Parti'ye saygı duymak zorundadırlar. İYİ Parti küsurat partisi değildir. Bugün CHP'nin oyu yüzde 24-25'lerde, İYİ Parti ise yüzde 19-20 ile şu anda Türkiye'nin 3. partisi durumundadır. Liderimiz sayın Akşener'in koyduğu, yapılacak seçimlerde 1. parti olma hedefini de inşallah başaracağız" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti ile CHP arasında yok sayma çatlağı İYİ Parti Milletvekili Ahmet Çelik: CHP ile ittifaka mecbur değiliz

RANT KAVGASI

İYİ Parti'nin İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik'in sözlerinin ardında başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki rant paylaşımı olduğu belirtiliyor.

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas'a ait olduğu iddia edilen, geçen aylarda partisinin İBB Meclis Grubu Değerlendirme Toplantısı'nda sarf ettiği sözlerin yer aldığı video basın yayın organlarına düşmüştü.

ÖZGÜR NAS: 100 KİŞİ ALINIYORSA, 35 CHP, 15 İYİ PARTİ, 15 DİĞERLERİ...

Görüntülerde CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas'a ait olduğu iddia edilen konuşmada, "100 kişi alınıyorsa, 35 CHP, 15 İYİ Parti, 15 diğerleri (HDP, Saadet), 20-25 de İBB kariyer üzerinden gidiyor, süreç bu şekilde. Yani bizim 2 bin 300-400 söylerken de 300-400 eksik var, belki o da geçmiş bir yılın sisteminin oturmamasından dolayı bir sıkıntı var, o da ileriki günlerde çözülür" şeklindeki ifadeler dikkat çekmişti.

Toplantıda konuşan ikici isim ise İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı. Sosyal medyada paylaşılan yaklaşık iki dakikalık video görüntüde "Neden örgütten arkadaşlar mevsimsel işçi olmuyor” eleştirilerine Tarık Balyalı şu yanıtı veriyor:

"Arkadaşlar '3 aylık iş, niye bizim örgütten kimse girmiyor' falan diye hepimiz bağırdık. Ama şöyle bir hukuki meselesi var. Ben de bilmiyordum, bu süreçte öğrenmiş olduk. Özellikle bu tür mevsimsel işçilerde önceki yıllardan gelenlerin devam mecburiyeti var, kanun böyle. Onlar devam edecek. Eğer kendisi çalışmak istemezse orada oluşan boşluğa birisini alabiliyorsunuz veya işten çıkartırsınız ya, geçmiş dönemlerden bu yana bütün kıdem tazminatını vermek zorundasınız. Bunu vesaire bilmiyorduk, hiçbirini bilmiyorduk. 'Bazen çok doğru bildiğimiz şeyleri yanlış biliyor olabilirsiniz' diye bir parantez açıyorum sadece."

thumbs-b-c-8933d17c6e53e6c23712f4523dfea0ad.jpg

İMAMOĞLU 14 BİN KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARDI, 45 BİN KİŞİYİ İŞE ALDI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim öncesi, “Hiçbir işçiyi işten çıkarmayacağız, namus sözü veriyorum.” sözlerini kale almayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık 14 bin kişiyi işten çıkarıp yerine, partizan kadrolaşmayla yaklaşık 45 bin kişiyi işe aldı.

PARTİ İKİYE BÖLÜNDÜ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile onu umursamayan Ekrem İmamoğlu arasında, cumhurbaşkanlığı adaylığı için yaşanan savaş da iyiden iyiye gün yüzüne çıkmış durumda. Yaşanan savaşta CHP'nin "Kılıçdaroğlu'cular" ve "İmamoğlu'cular" şeklinde ikiye bölündüğü dile getiriliyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN 'DİYARBAKIR' AÇIKLAMASINA İYİ PARTİ'DEN TEPKİ

Tüm bu gelişmeler yaşanırken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer" sözlerine İYİ Parti'nin önemli isimlerinden Yavuz Ağıralioğlu'ndan tepki geldi. Ağıralioğlu, "Demokrasi ve hukukun yegâne adresi Ankara'dır!" dedi.

"NE FAYDA NE HAYIR GELECEKSE YOLU TBMM"DİR

Ağıralioğlu, "Demokrasi ülkeye Diyarbakır'dan gelecektir diyenlerin ve bize çözüm sürecini, devamında da 1212 şehidimiz ile acıyı yaşatanların yaptıkları ortadadır! Diyarbakır dâhil memleketimizin 81 iline, 84 milyonun tamamına ve bütün ülkeye ne fayda ve hayır gelecekse yolu TBMM'den geçer" dedi.

untitled-1-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.