İYİ Parti’de istifa depremi sürüyor: 400 üye istifa etti!

İYİ Parti’de istifa depremi sürüyor: 400 üye istifa etti!
İstifa depreminin sürdüğü İYİ Parti’de 400 üye daha istifa ettiğini açıkladı

Seçimden sonra başlayan ve "CHP ile ittifaka hayır" kararından sonra ayyuka çıkan İYİ Parti'deki istifalar devam ediyor.

İYİ Parti Didim İlçe Başkanlığında kadın ve ilçe gençlik kolları yönetimleri ile parti üyesi 400 kişi partiden istifa etti.

İYİ Parti Didim İlçe Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında İlçe Başkanı Tolga Çetinel, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Tonbuloğlu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Can Keleş, İYİ Parti Aydın İl yöneticileri Irmak Tezsezener, Mehmet Aldemir ve Efe Yeşilkuş ile ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 400 üye partilerinden istifa etti. Toplu istifa süreciyle ilgili basın açıklaması yapan İYİ Parti Didim İlçe Eski Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Vefa Berk Tezsener, kendisinin de partiden istifa ettiğini ve 3 aylık süreçte bağımsız olarak görevini sürdüreceğini ifade etti.

Tezsezener yaptığı açıklamada, İYİ Parti'yi, iktidara namzet ve alternatif olmak için kurduk. Ancak geldiğimiz noktada partimizin iktidara talip olmadığını üzülerek görüyoruz. Hakikate gözümüzü kapatmamız ne yazık ki hakikati ortadan kaldırmıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde siyasi partilerin tek başına iktidara gelebilmesinin çok zor olduğu aşikarken alınan hür ve müstakil siyaset kararının iktidara değil, muhalefete muhalefet olduğunu üzülerek görmekteyiz. İstifamızın ve üzüntümüzün sebebi ülkede muhalefetin kavga etmeden bir arada hareket etme zaruretini olan inancımızdandır." ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, istifalarla ilgili CHP ve Ekrem İmamoğlu'nu suçlayarak kendilerine savaş ilan edildiğini ifade etmişti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.