İYİ Parti'de istifa kervanına Salim Ensarioğlu da katıldı

İYİ Parti'de istifa kervanına  Salim Ensarioğlu da katıldı
İstifa furyası devam ettiği İYİ Parti'de İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu de bu keravna katıldı

İYİ Parti'de istifa furyası devam ediyor. İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu, İYİ Partiden istifa ettiğini açıkladı. Ensarioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 2018 yılında İYİ Parti ailesine katıldığını hatırlatarak bölgenin saygın ailelerinden birinin lideri ve bölgenin bir evladı olarak bölgeye dair sorunlarda ve yönelimlerde sorumluluk almaktan asla kaçınmadığını belirtti. Disipline sevk kararının İYİ partinin merkez sağ iddiasını artık taşımadığının vesikası olduğunu dile getiren Ensarioğlu, "Bu tutum partinin kuruluş felsefesi olan Milliyetçi, Kalkınmacı ve Demokratik kimliğinden saptığı ve farklı görüşlere ve demokratik kimliğine tahammülü kalmadığını göstermektedir. Bu nedenle İYİ parti ile beni bir araya getiren siyasal gerekçeler ortadan kalkmıştır. Ben inandığım doğruları savunmaktan bedeli ne olursa olsun asla geri durmayacağım. Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin de ifade ettiği üzere: ‘Haksızlığa karşı sükut etmek, Hakka karşı bir hürmetsizliktir" ifadelerini kullandı.

"ŞEYH SAİD, SAİD NURİ VE SEYİD RIZA BÖLGENİN ÖNEMLİ DEĞERLERİNDENDİR"
Ensarioğlu açıklamasında şunları söyledi: "Bölgenin önemli şahsiyetlerinden Şeyh Said’e dönük hadsiz çevrelerin hakaretlerine karşı verdiğim cevapta, İskilipli Atıf Hoca da olduğu gibi naaşlarının ailelerine teslim edilmesini belirttiğim makul ve insani taleplerden sonra kendi partidaşlarım başta olmak faşizan odaklar tarafından sosyal medyada linçe uğradım. Bu çevrelerin linç kampanyasına karşı partinin yetkilileri; şahsıma bırakın destek vermeyi, linç odaklarından daha fevri bir şekilde beni disiplin kuruluna sevk etmişlerdir. Bu konuda da İyi bilinmelidir ki Şeyh Said, Said Nursi ve Seyid Rıza bölgemin önemli değerlerindendir."

Ensarioğlu'nun istifasıyla İYİ Partinin TBMM'deki sandalye sayısı 39'a düştü.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.