İYİ Partili Durmuş Yılmaz, HDP'lilerle aynı oyu kullanmış!

İYİ Partili Durmuş Yılmaz, HDP'lilerle aynı oyu kullanmış!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Irak ve Suriye tezkeresine evet diyeceğini açıklamıştı. Ancak partisinden Durmuş Yılmaz'ın tezkereye 'hayır' dediği ortaya çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere Irak ve Suriye'ye gönderilmesi konusunda Cumhurbaşkanı'na verilen yetkinin 2 yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda CHP ve HDP'nin "hayır" oylarına karşı AK Parti, MHP, İYİ Parti, Memleket Partisi'nin "evet" oylarıyla kabul edildi.

6179549d4e3fe00c38d4f9a6.png

CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam'ın oy pusulasını paylaştığı tweeti alıntılayan Yılmaz, "Sistem parmak izimi okumadığı için ben de bu pusulayı "ret" deyip imzaladım. Ancak oylama elektronik oylama yerine parmak kaldırmak suretiyle yapılınca hayır diye parmak kaldırdım ve pusulayı yırtıp çöpe attım. Keşke saklasaymışım." ifadelerini kullandı.politika-iyi-parti-de-tezkere-catlagi-durmus-yilmaz-grup-14488642-4542-m.jpg

KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, partisinin TBMM’deki grup toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yılmaz, terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ve CHP ile aynı safta durarak Irak ve Suriye tezkeresi için verdiği ‘hayır’ oyunun gerekçesini şu sözlerle anlattı:

"Bu yöneticiye iki yıl süreyle ülkenin kaderi teslim edilmemeli. Benim gerekçem budur. Ben İYİ Parti'de siyasete başladım, İYİ Parti'de siyaseti bitireceğim. Bir sıkıntı yok."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.