İzcilerin çevre temizliği duyarlılığı

İzcilerin çevre temizliği duyarlılığı
Kırıkkale Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, bir park alanında çevre temizliği uygulaması yaptı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından Kırıkkale-Ankara karayolu üzerinde bulunan bir park alanında çevre temizliği uygulaması yapıldı.

Kulüp Başkanı Mustafa Susam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, izciliğin görevlerinden birinin de sağlıklı bir çevrenin oluşmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

İzcilere verdikleri eğitimlerde hiçbir izcinin çevrenin kirletilmesine razı olamayacağını belirten Başbakan Susam, şöyle konuştu:

"Kulübümüzdeki izcilerimizle birlikte Kırıkkale-Ankara karayolunun 25. kilometresindeki park alanında bulunan ve hayırseverler tarafından yaptırılan Şadiye Hatun Çeşmesi çevresinde çevre temizliği yaptık. Üzülerek belirtmek isterim ki insanlar maalesef doğayı bilinçsizce kirletmişler. Çeşmeye su almaya gelen ya da burada çeşitli ihtiyaçlar için duraklayan kişiler tarafından çevreye, poşetler, yiyecekler, naylonlar, metal ve plastik parçaları ile daha birçok kişisel atıklar park alanı ile birlikte park alanı yakınındaki yeşil alanlarda aşırı derecede çevre kirliliği meydana getirmiş. Yapmış olduğumuz uygulama ile çöpleri ve atıkları temizledik. Bu sayede çeşmenin çevresini daha güzel bir görünüme kavuşturduk. Bizlere bazı vatandaşlarımız da destek vererek temizliğe yardım etti."

Susam, yapılan uygulama ile bir farkındalık oluşturduklarını belirterek, hangi tür atık olursa olsun çevreye rastgele atılmaması gerektiğini ve toplumda her yaş grubundaki bireylerin daha bilinçli ve duyarlı olmaları gerektiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.