İZKA Genel Sekreteri Yılmazçoban:

İZKA Genel Sekreteri Yılmazçoban:
"İzmir, yatırım ortamının sunduğu fırsatlar ve her geçen gün artan yeni yatırımlar ile dünyada rekabetçi gücünü artırmaktadır"

İZMİR (AA) - İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, İzmir'in, yatırım ortamının sunduğu fırsatlar ve yeni yatırımlar sayesinde dünyada rekabetçi gücünü artırdığını bildirdi.

İZKA'dan yapılan yazılı açıklamada, "Site Selection Magazine"in yapımcısı "Conway Inc"in yaptığı Dünyanın En Rekabetçi Şehirleri Raporu'na göre, İzmir'in 2015 yılında belirli sektörlerde Doğu Avrupa ve Orta Asya'nın en rekabetçi ilk 5 şehri arasında yerini aldığı belirtildi.

İzmir'in uzay ve havacılık sektöründe Doğu Avrupa ve Orta Asya'nın en rekabetçi şehri seçildiği, kimya ve enerji sektörlerinde de Doğu Avrupa ve Orta Asya’nın en rekabetçi 3. şehri olduğu kaydedildi.

Genel Sekreter Murat Yılmazçoban, raporla ilgili değerlendirmesinde, "İzmir, yatırım ortamının sunduğu fırsatlar ve her geçen gün artan yeni yatırımlar ile dünyada rekabetçi gücünü artırmaktadır." ifadelerini kullandı.

İzmir’in havacılık ve uzay ile kimya sektörlerinde en rekabetçi şehirlerden biri olarak öne çıkmasının tesadüf olmadığını bildiren Yılmazçoban, yenilenebilir enerji sektöründe de İzmir'in öne çıkmasının bölgeye yeni yatırımlar çekilmesi için çok önemli olduğunu belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.