İzmir Adliyesi'nde "Tezkere" Eylemi

İzmir Adliyesi'nde "Tezkere" Eylemi
Bir grup avukat, İzmir Adliyesi'nde, TBMM Başkanlığına sunulan tezkereyi ve IŞİD'in Kobani'ye saldırısını protesto etti

 Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgür Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi bir grup avukat , adliyede yaptıkları oturma eyleminde IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını ve TBMM Başkanlığına sunulan tezkereyi protesto etti.

Bayraklı Adliyesi protokol girişinde ellerinde "Kobane halkı yalnız değildir", "IŞİD vahşetine son", "AKP IŞİD'den desteğini çek" ve "Bütün inançlara özgürlük" yazılı pankartlarla oturma eylemi yaptı.

ÖHD Genel Sekreteri Avukat Fatma Demirel grup adına yaptığı açıklamada, "Kobani halkı yalnız değildir. Bu katliamlara artık dur demek lazım. Savaş koalisyonunda yer almaya hayır. ABD'nin ve koalisyon ortaklarının Orta Doğu'ya barış ve sükunet getirme imkanı yoktur. Orta-Doğu'da akan kan, onların doymak bilmez emperyal iştahlarının sonucudur. IŞİD denilen barbarlık organizasyonu onların ürünüdür” dedi.

TBMM'de bugün saat 15.00'de görüşülecek tezkereyi de protesto ettiklerini belirten Demirel, “Savaş koalisyonunda yer almayı reddediyoruz. Türkiye, IŞİD barbarlık organizasyonu ile samimi olarak mücadele etmek istiyorsa, Türkiye üzerinden ve 'Türkiye'den' giden insan gücünü, silah gücünü ve lojistik desteği engellemesi önemlidir” diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.