İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu:
"(İzmir Körfezi ile katı atık bertaraf tesisi için istenen ÇED Raporu) Yasal yollardan ilişkilerle hakkımızı arıyoruz. Gerekirse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazacağız"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Orman Bölge Müdürlüğü'nün Yamanlar'da yapılmak istenen katı atık bertaraf için gereken Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu'na ilişkin Orman Bölge Müdürlüğü'nün fikir değiştirdiğini belirterek, "Yasal yollardan, ilişkilerle, hakkımızı arıyoruz. Gerekirse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazacağız." dedi.

Kocaoğlu, düzenlenen "İzmir Körfezi ile katı atık bertaraf tesisinde ÇED gerçekleri" konulu basın toplantısında yaptığı konuşmada, İzmir için hükumetin verdiği sözleri tutmadığını savundu.

Orman Bölge Müdürlüğü'nün iki sene önce katı atık bertaraf tesisi kurulması için onay verdiğini ancak şimdi karar değiştirdiğini ileri süren Kocaoğlu, konuyu aktardıkları Ankara'da muhatap bulamadıklarını söyledi.

"Elinden tutarız deniyordu hani tutacaktınız. Hani işleri takip edecektiniz. Seçim bitti, hükumet kuruldu. İktidar partisinin bir milletvekillinden bu kent için olumlu, şunu da beraber yapalım gibi bir laf duydunuz mu?" diye soran Kocaoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tesisler için hazırlanan ÇED raporuna Ne yapacağız? Orman Bölge Müdürlüğü iki sene önce 'mahsuru yoktur' diyor. İki sene sonra 'değerlendirilmiştir, veremeyiz' diyor. Peki ne olacak? 2015 yılı zaten ülkemiz için kayıp oldu. İzmir'in günlük ortalama 4 bin ton çöpünün nereye gideceği sanırım kimseyi ilgilendirmiyor. ÇED desteğini 3 sefer talep ettim. Evrak yok, evrak var, evrak eksik gibi konular sizlerin takdirine sunulmuştur. İzmir'e geldiklerinde bakanlara tekrar ilettim taleplerimizi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin inisiyatifinde olan her şeyi yapıyoruz. İş Ankara'ya ve izne gelince süreçler uzuyor.

Herkes elini vicdanına koysun. Engeller belli. Benim bile okurken kafam karışıyor. İzmirli ne olacak? İzmir ne olacak? Katı atıkları ben nereye koyacağım? 4 bin katı atığı ben nerede depolayacağım? Yasal yollardan ilişkileri sürdürerek sonuca varmak istiyoruz. Ülkenin yaşadığı bu süreçte protesto gibi bir tavır içerisinde olunmaması gerektiği inancındayız. Yasal yollardan ilişkilerle hakkımızı arıyoruz. Gerekirse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazacağız."

Projeler ile ÇED sürecine ilişkin bilgi veren Atık Yönetimi ve Planlama Denetimi Şube Müdürü Sinem Saltekin ise Yamanlar için 15 ayrı kurumun görüş verdiğini, DSİ ve Orman Bölge Müdürlüğü'nün eksiklerin giderilmesi talebinde bulunduğu ve bu eksiklerin tamamlanarak her iki kuruma teslim edildiğini söyledi.

Saltekin, ÇED süreci için sadece tek bir imzaya ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.