İzmir Büyükşehir Belediyesine "mobbing" cezası

İzmir Büyükşehir Belediyesine "mobbing" cezası
Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube: "Bir üyemizin, haksız işlemlere ve psikolojik baskıya maruz bırakılması dolayısıyla uğradığı manevi zararın tazmini istemiyle açmış olduğumuz davayı kazandık"

İZMİR (AA) - Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) İzmir 1 Nolu Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan bir üyeleri için açtıkları "mobbing" davasını kazandıklarını bildirdi.

Şubeden yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan bir üyenin sürekli görev yerinin değiştirilerek mobbinge maruz bırakılması iddiasıyla İzmir 4. İdare Mahkemesine açılan dava sonuçlandı.

Mahkeme, davacının psikolojik baskıya maruz bırakılarak oluşan manevi zararlara karşı İzmir Büyükşehir Belediyesinin davacıya bin 500 lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışmakta olan bir üyemiz adına haksız işlemlere ve psikolojik baskıya (mobbinge) maruz bırakılması dolayısıyla uğradığı manevi zararın tazmini istemiyle açmış olduğumuz davayı kazandık. Hemen hemen tüm iş yerlerindeki kamu emekçilerinin karşılaştığı sorunların (görev yeri değişikliği, uygun çalışma ortamı sağlanmaması, müktesebine uygun veya hiç görev verilmemesi, atıl bırakılma, dışlanma, yalnızlaştırılma) psikolojik baskı (mobbing) kapsamında değerlendirilmesi ve manevi zararın karşılanması kararı çok önemli bir karardır" ifadesine yer verildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.