İzmir' e "başbakanlık ofisi" açılıyormuş.

İzmir' e "başbakanlık ofisi" açılıyormuş.
Ulaştırma Eski Bakanı Binali YILDIRIM' ın aklın sınırlarını zorlayan ve gerçekleşeceğine tereddüt olmayan projelerine rağbet etmeyen İZMİR, şimdi de "başbakanlık ofisi" ne kavuşuyor.

Binali YILDIRIM' ın büyükşehir belediye başkanlığı' na talip olduğu dönemde İZMİR' e dair gerçekleşmesine kesin gözü ile bakılan projeleri Türk siyaset tarihinde unutulmayacak türdendi. 

Başkan adayının projelerini seçmeneine duyurmak için kurduğu "hayatizmir.com" adresi hala açık duruyor. Eminiz ki bu site, bir dahaki seçim döneminde, "geçen bir dönemde İzmir' e neler yapılmadı?" sorusuna cevap bulmak adına faydalı olacaktır. İzmirliler adına kaçan bir tren var ortada.

Şimdi sırada İzmir' e bir "başbakanlık ofisi" kurma projesi var. Bu projenin gerçekleşmesi için öyle aylar, yıllar beklenmesine de gerek olmayacaktır. Kısa sürede gerçekleşecek bu projenin İzmirlilere hayırlı olmasını dileriz.

Binali Bey' in projeleri ekonomi, sağlık, ekolojik, kentsel, sağlık, kültür sanat, sosyal, engelsiz, teknoloji ana başlıklarından oluşuyordu. "YÜZYILIN ŞEHİRCİLİK HAREKETİ HAYAT İZMİR" olarak tanımlanıyordu. Merak edenler için proje adedi ise 1414 adetti. Bu projelerden sadece "ekonomi" başlığında yer alanların bir kısmını aşağıda bulabilirsiniz.

Binali Bey' in vaad ettiklerini yapacak kararlılıkta olduğunu geçen 12 yılda gördük. Bu projeleri gerçekleştirmek adına Hükümet' in de bu projelerin altına imza atacağına dair en küçük bir tereddüt olamaz.

Şimdi Konya yaklaşan genel seçimler öncesi önüne konulacak projeleri bekliyor. Bir büyük şehir belediye başkanlığı seçimine 1414 proje hazırlanıyorsa, 14 milletvekilliği için de ortaya bazı projelerin konulması kaçınılmaz hale gelmiştir. 

Uzun lafın kısası Konya için, "HİZMET ÇITASI YÜKSELDİ, PROJELERİ GÖRELİM" deme zamanı gelmiştir. "BAŞBAKAN ÇIKARAN ŞEHİR" olma vasfının bir nimeti olacaktır elbet.

 

İşte Binali YILDIRIM Bey' in İZMİR hayalinde "ekonomi" üst başlığında yer alan sadece bir kaç proje:

ekonomi.png

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.