İzmir heyetinin Selanik ziyareti

İzmir heyetinin Selanik ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önderliğinde iş adamı ve turizmcilerden oluşan heyet, Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris ile bir araya geldi

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önderliğindeki İzmirli işadamı ve turizmciler, Selanik Belediye Başkanı Yanni Butaris'i ziyaret etti, iki kent arasındaki sosyal ve ticari projeleri görüştü.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, turizmci, iş adamı ve belediye meclis üyelerinden oluşan 20 kişilik İzmir heyeti, ikili ilişkileri ve yeni işbirliklerini geliştirmek amacıyla Selanik'e gitti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önderliğindeki heyeti, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan karşıladı.

Heyet, Selanik'te ilk olarak Yunanistan'ın en büyük ve en eski fuarcılık şirketi olan HELEXPO Fuar Alanı'nı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Sabri Ünlütürk, HELEXPO Yönetim Kurulu Başkanı Tasos Tzikas, iki kurum arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla bir protokol imzaladı.

- Selanik Belediyesi ziyareti

Program kapsamında Selanik Belediyesine geçen İzmir heyetini, Belediye Başkanı Yannis Butaris ağırladı.

Belediyenin meclis salonunda düzenlenen "İzmir'in turizm ve ticaret potansiyeli" konulu toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Atamızın doğduğu, onun hatıraları ile dolu bu kentte bulunmak, bize gerçekten büyük onur veriyor. Selanik'in bizim için ayrı bir yeri var. Ortak paydamız Atatürk" dedi.

Selanik ve İzmir'i "bir bütünün parçaları" olarak tanımlayan Kocaoğlu, Türkiye'de çok güçlü bir kara taşımacılık sektörünün, Yunanistan'da ise etkin bir deniz taşımacılığının bulunduğunu kaydetti.

Deniz ve tren yoluyla birleştirilmiş entegre taşımacılığın her iki kente de katkı sağlayacağını vurgulayan Aziz Kocaoğlu, "Biz sadece yollarımızı değil, fuarlarımızı, festivallerimizi ve şirketlerimizi de buluşturalım istiyoruz. Sınırları yıkalım, kalıpları kıralım. Gerçek dostluğumuz ve onun doğuracağı sinerjiyle, kan ve gözyaşının şiddetini giderek arttırdığı bu coğrafyada el ele verip 'inadına barış' diye haykıralım. Tüm kalbimizle, tüm samimiyetimizle ve tüm gücümüzle. Buna gerçekten ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Selanik Belediye Başkanı Yanni Butaris ise iki kent arasındaki işbirliğini geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da yaz aylarında yeniden başlayacak İzmir-Selanik direkt uçuş seferlerinin kış aylarında da sürdürülmesini arzuladıklarını kaydetti.

Yunanistan'dan girişimcilerin katıldığı toplantıda İzmir'in yatırım ve turizm avantajlarını içeren sunum yapıldı.

Heyette İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, ETİK Başkanı Mehmet İşler, TÜRSAB Ege Yürütme Kurulu Başkanı Hasip Ali Hepşen, ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı Yakup Demir, İzmir Turist Rehberleri Odası Başkanı Nebil Altınel, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ve iş adamları yer aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.