İzmir için tanıtım seferberliği

İzmir için tanıtım seferberliği
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu:- "Bir tanıtım seferberliğine başlayacağız. 400 kuruma İZTAV'a üye olmaları için mektup yazdım. Kısa süre içinde 100 kadar kuruluş üye oldu" - "Fuarcılık şirketimiz İZFAŞ ise 3 milyon TL gibi çok ciddi bir bütçeyle ken

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'i hem yurt içinde hem de yurtdışında tanıtmak için seferberliğe başlayacaklarını bildirdi.

Kocaoğlu, Sosyal Yaşam Kampüsünde gerçekleştirilen "İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) 59. Toplantısı"nda, kentin turizmden daha fazla pay alması için üç kurumun önderliğinde tanıtım atağı başlatılacağını belirtti.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir Turizm Tanıtma Vakfı (İZTAV) ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşlerinin (İZFAŞ) yurt içi ve yurt dışında kentin tanıtım faaliyetlerini üstlenmek üzere görev dağılımı yaptığını anlatan Kocaoğlu, şöyle dedi:

"Bir tanıtım seferberliğine başlayacağız. 400 kuruma İZTAV'a üye olmaları için mektup yazdım. Kısa süre içinde 100 kadar kuruluş üye oldu. Biz İZKA'da da Ender Yorgancılar'la birlikte yönetim kurulu üyeliği yapıyoruz. İZKA, İzmir'in yurt dışında tanıtımı konusunda bir görev üstlendi. Fuarcılık şirketimiz İZFAŞ ise 3 milyon TL gibi çok ciddi bir bütçeyle kentimizi hem yurt içi hem de yurt dışında tanıtmak üzere çalışma başlatıyor."

Kocaoğlu, geçen hafta Ankara'da kentin önemli projelerine ilişkin üç ayrı bakanla yaptığı görüşmelerin detaylarını da aktararak, Katı Atık Bertaraf Tesisi için ÇED raporu alınması konusunda olumlu gelişmeler olduğunu, Büyük Körfez Projesi için de ciddi yol alındığını dile getirdi.

Belediyenin İzmir Kuş Cenneti'ne yaptığı yatırımın 25 milyonun üzerinde olduğu bilgisini veren Kocaoğlu, "Satacak ve sunacak çok malımız olduğuna inanıyoruz. Birçok festival, kültür sanat etkinlikleri düzenliyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.