İzmir jandarması 24 saat denetimde

İzmir jandarması 24 saat denetimde
İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ve asayiş ekipleri, oluşturulan denetim noktalarında tam gün yol kontrolü ve asayiş uygulaması yapıyor- Trafik Şube Müdürü Binbaşı Carık: - "Jandarmanın sorumluluk bölgesindeki 25 ilçede 6 bin 228 kilometrelik karayo

İZMİR (AA) - MUSTAFA YILDIRIM - İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ve asayiş ekipleri, oluşturulan denetim noktalarında tam gün yol kontrolü ve asayiş uygulaması yapıyor.

Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı trafik timleri, rutin yol kontrollerini İzmir'in farklı bölgelerinde oluşturulan denetim noktalarında sürdürüyor. Denetimlere motorlu asayiş ekipleri de katılıyor.

Denetimlerde, personelin ve durdurulan araçlarda bulunan kişilerin can güvenliği de ön planda tutuluyor. Kontrol noktalarında ikaz konileriyle yolu tek şerit olarak daraltan ekipler, yolun görünen kısımlarına da trafik kontrol levhaları yerleştiriyor.

Denetim noktasına yaklaşan araçlar, bir jandarma görevlisi tarafından dur-geç tabelası ile kontrol alanına alınıyor.

Jandarma ekipleri, araçların ruhsatları ve sürücülerin ehliyetlerini kontrol etmekle kalmayıp, yolcuların da genel bilgi tarama (GBT) işlemlerini gerçekleştiriyor.

Bu işlemler için denetim noktalarında mobil asayiş karakolu da hazır bekletiliyor. Trafik timleri, denetim noktalarında ve hareketli olarak, yoldan geçen araçların süratlerini, hız tespit cihazıyla denetliyor. Hız sınırını aşan araçların plakalarına trafik cezası yazılıyor.

- Aralıksız denetim

Terör saldırılarına karşı alınan önlemler kapsamında jandarma birimleri, yol kontrolü ve asayiş uygulamalarını aralıksız sürdürüyor. Denetimlerde risk durumuna göre zaman zaman bomba arama ve narkotik dedektör köpekleri de kullanılıyor.

Menderes ilçesi Gümüldür Mahallesi Tabiat Parkı mevkisinde gerçekleştirilen denetimlere katılan Menderes İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Taşyürek, kontrolleri yapılan araçların sürücüleri ve yolcularla sohbet ederek iyi yolculuklar diledi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürü Binbaşı Erdoğan Carık, AA muhabirine, ekiplerin sorumluluk bölgesinde 24 saat esasına göre aralıksız denetim yaptığını söyledi.

Carık, "İzmir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü olarak jandarma trafik timlerince 25 ilçedeki 6 bin 228 kilometrelik karayolu ağında trafik denetimi ve kontrollerimizi 24 saat görev esasına göre yapıyoruz. Sorumluluk bölgemizde 2015 yılı içerisinde 2 bin 477 kaza meydana gelmiş, bu kazalar sonucu 66 vatandaşımız hayatını kaybetmiş 2 bin 600 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Bu yılın ilk 3 ayı içerisinde ise toplam 500 kaza meydana gelmiş, bu kazalar sonucu 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 437 vatandaşımız da yaralanmıştır." diye konuştu.

Herhangi bir üzücü olayın meydana gelmemesi, can ve mal kayıplarının yaşanmaması amacıyla trafik güvenliği eylem planı hazırlandığı bilgisini veren Carık, denetim faaliyetlerinin aralıksız süreceğini sözlerine ekledi.

İzmir jandarması 24 saat denetimde

İzmir jandarması 24 saat denetimde

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.