İzmir Tabip Odası: 'Mutant virüsü durdurmak mümkün değil'

İzmir Tabip Odası: 'Mutant virüsü durdurmak mümkün değil'
Koronavirüs salgınında Türkiye genelinde vakalar 42 bine dayanmışken İzmir için korkutan bir iddia geldi.

İzmir Tabip Odası, kentte son 6 haftada vaka sayısının tam 5 kat arttığını açıklayarak, "Mutant virüsün hızını durdurmak mümkün değil" dedi.

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları yeniden artışa geçerek 42 bine dayandı. Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı risk haritasına göre 'çok yüksek riskli' iller arasında yer alan İzmir için ise korkutucu bir açıklama geldi. 

'SON 6 HAFTADA 5 KAT ARTTI'

İzmir Tabip Odası, Sağlık Bakanlığı verilerine göre İzmir'de haftalık vaka sayısının 9 bin 619'a çıktığını duyurdu. İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı ise günlük vaka sayılarının bin 400'lere yaklaştığını belirterek tedbirlerin yetersizliğine vurgu yaptı.

'SON BİR HAFTADA YÜZDE 40 ARTIŞ VAR'

İzmir'de son bir haftada vaka sayısında yüzde 40'lık bir artış görüldüğünü kaydeden Başkan Çamlı sözlerine şöyle devam etti:

"Tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de vaka sayıları ciddi şekilde artmaya devam ediyor. İzmir'de son bir haftada vaka sayılarında yüzde 40'lık bir artış görülüyor. Bu enfeksiyonda varyant virüsün baskın hale geldiğini vakaların yüzde 55 ile 70'inde görüyoruz. Haftanın 5 günü yoğun bir şekilde devam eden hareketlilik var.

'VARYANT VİRÜSÜ DURDURMAK MÜMKÜN MÜ?'

Sadece cumartesi günü yasağı koyarak bulaş hızı bu denli yüksek varyant virüsü durdurmak mümkün mü? AVM'ler açık, toplu taşıma tıklım tıklım, sokaklarda kontrolsüz bir kalabalık var, iş hayatı aynen devam ediyor. Halı sahalar ve yüzme havuzları açık. Yani tüm bunlar olurken sadece cumartesi günü yasak getirmek mi çözüm olacak? Artışın ve tedbir alınması gerektiğinin onlar da farkında. 13 Nisan'dan sonra restoranları sadece paket servise açık tutacaklarını söylüyorlar. Ancak niye 13 Nisan'ı bekliyorlar?"

izmir-tabip-odasi.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.