İzmir ve Aydın'da uyuşturucu operasyonu

İzmir ve Aydın'da uyuşturucu operasyonu
Uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişiden 11'i tutuklandı

İZMİR (AA) - İzmir ve Aydın'ın Kuşadası ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 şüpheliden 11'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi ekipleri, ihbar üzerine 3 farklı noktada gerçekleştirilen operasyonlarda 8 kişiyi gözaltına aldı. Ekipler ayırca 350 gram esrar, 50 gram bonzai, 2 kök dişi Hint keneviri, uyuşturucu kullanımında kullanılan düzenek ile bir yivsiz tüfek ele geçirdi.

Adliyeye sevk edilen E.A. (30), E.D. (39), M.K. (26), F.E. (33) ve R.K. (22), çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 3 kişi savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Bu arada Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle aranan 33 yaşındaki M.B.'yi, Örnekköy'deki evine giderken otobüs durağında yakaladı. Uyuşturucu ticareti yapmak ve sağlamak, kamu malına zarar vermek, hakaret gibi suçlardan hakkında toplam 16 yıl, 1 ay, 5 gün kesinleşmiş hapis ve 33 bin 400 lira para cezası bulunan M.B, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Aydın'ın Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliği ekipleri ise uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen 5 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin üstlerinden ve bulundukları yerlerden 184,4 gram sentetik uyuşturucu, 0,66 gram ecstasy, uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 3 bin 80 lira, 10 avro, 20 frank ile bir ruhsatsız tabanca, bir şarjör, 49 fişek ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen zanlılar F.D, H.T, E.K, İ.T. ve Ö.K, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.