İzmir'de Dünya Kadınlar Günü etkinliği

İzmir'de Dünya Kadınlar Günü etkinliği
Ünlü oyuncu Düzyatan: - "Kadına şiddet uygulayan erkeklerin öz güven eksikliği olduğunu düşünüyorum"

İZMİR (AA) - Oyuncu Engin Altan Düzyatan, kadına şiddet uygulayan erkeklerin öz güven sorununun bulunduğunu savunarak, sorunun çözümünün aile içi eğitimden geçtiğini ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl yedincisini düzenlediği Kadın Festivali, Kültürpark'ta açılan Kadın Emeği Fuarı ile başladı.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı fuar açılışı sonrası "Kadınsız Demokrasi Yarınsız Günlerdir" başlıklı panel düzenlendi.

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği'nin işbirliğiyle düzenlenen panelde konuşma yapan oyuncu Engin Altan Düzyatan, kadına şiddetin önlenmesinde aile içi eğitimin önemine dikkati çekti.

Özellikle 0-6 yaş grubu çocukların anne ve babalarını rol model aldığına işaret eden Düzyatan, şöyle konuştu:

"Kadın erkek ilişkilerinde eğitimin büyük bölümünü babanın anneye davranışlarıyla veriyoruz. Siz anneye evde nasıl davranıyorsanız o çocuk büyüdüğünde kız arkadaşına öyle davranacaktır. Biz önce kadına davranışımızı eşit bir seviyeye koyup ondan sonra bunu sistemde işlersek zaten o çocuk büyüdüğünde kadınlara karşı aynı eşit gözle bakmaya devam edecektir."

Kendisinin de yeni baba olduğunu, eşinin çocuklarına bakarken verdiği emeğe yakından şahit olduğunu anlatan Düzyatan, kadının evdeyken dahi çalıştığını, çocuklarına bakarken aslında emek mücadelesi verdiğini söyledi.

"Kadına şiddet uygulayan erkeklerin kendilerine öz güven eksikliği olduğunu düşünüyorum" sözlerine yer veren Düzyatan, televizyon dizilerinin kadının konumuyla ilgili daha eğitici olabileceğine işaret etti.

Panelde konuşan İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Övgün, kadının siyasete katılımını artırmak amacıyla "He For She" projesi kapsamında yapılanları aktardı.

Toplantıda Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tanju Tosun ve gazeteci İsmail Küçükkaya da birer konuşma yaptı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.