İzmir'deki kayıp avukat

İzmir'deki kayıp avukat
İzmir'de 2 Kasım 2010'dan beri haber alınamayan avukat Mümtaz Baytekin'in kaybolmasıyla ilgili dava, Yargıtay Ceza Dairesi'nin usülden bozması üzerine yeniden görülmeye başlandı- Mahkeme heyeti, reddihakim talebini reddetti

İZMİR (AA) - İzmir'de avukat Mümtaz Baytekin'in kaybolması üzerine başlatılan soruşturma sonrası açılan, avukatın eski sekreteri Ceyda Y.'ye "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet, sekreterin kocası Erdoğan Y.'ye ise 18 yıl hapis cezası verildiği dava, kararın Yargıtay tarafından usülden bozması üzerine yeniden görülmeye başlandı.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ceyda Y. ile Erdoğan Y, kayıp avukatın kardeşleri Ergin ve Yıldırım Baytekin ile tarafların avukatları katıldı. Tutuksuz sanık D.A. mazeret bildirerek duruşmaya gelmedi.

Kayıp avukatın kardeşi Ergin Baytekin, duruşmada, izine rastlanılamayan Mümtaz Baytekin'in son olarak birlikte oldukları tespit edilen sanıklar tarafından öldürüldüğünü, suçun tasarlanarak işlendiğini söyledi. Sanık D.A.'nın önceki ifadesinde cinayeti işlemek için sopa ve bıçak hazırladıklarını, maktulün başına sopa ile vurup etkisiz hale getirdiklerini, eylemi tamamlamak için de bıçakladıklarını anlattığını kaydeden Ergin Baytekin, bu ifadenin ve cesedin ortadan kaldırılmasının suçun planlı işlendiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Ceyda Y.'nin avukatı Aslı Ceyhan Tokat ise daha önceki hükmü veren mahkeme için "reddi hakim" talebinde bulunduklarını söyledi.

Talebin mahkeme heyeti tarafından kabul edilmemesi üzerine karara itiraz edeceklerini belirten Tokat, itirazın sonuçlanmasının ardından savunma yapacaklarını söyledi.

Mahkeme Başkanı Cengiz Çoban, sanıklar Ceyda Y. ile Erdoğan Y.'nin tutukluluk hallerine devamına ve kabul edilmeyen "reddihakim" talebine itirazın değerlendirilmek üzere İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Torbalı'da yaşayan avukat Mümtaz Baytekin'in 6 Kasım 2010'da kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, avukatın cep telefonunun son olarak Uşak'tan sinyal verdiğini belirlemiş ve daha önce yanında sekreter olarak çalışan, evlendikten sonra Uşak'a yerleşen Ceyda Y. (21), kocası Erdoğan Y, (40) ile Erdoğan Y'nin ağabeyi Erbay Y'nin sevgilisi D.A'yı gözaltına almıştı.

Soruşturma aşamasında, Mümtaz Baytekin'in eski sekreteri Ceyda Y. ile kocası Erdoğan Y. ve D.A. tutuklanmış, yurt dışında olduğu belirlenen Erbay Y. hakkında da yakalama kararı çıkartılmıştı. D.A. daha sonra tahliye olmuştu.

Aramalara rağmen Mümtaz Baytekin'in izine rastlanmazken, Baytekin'in 35 TMV 76 plakalı otomobili, Buca'da bir apartmanın otoparkında terk edilmiş halde bulunmuştu.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti yargılama sonunda, "kasten öldürmek" suçundan tutuklu sanıklardan Ceyda Y. ve Erdoğan Y'nin müebbet hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırmış, Erdoğan Y'nin cezasının suçu haksız tahrik altında işlediği göz önünde tutularak 18 yıla indirdiğini bildirmişti. Heyet, tutuksuz sanık D.A'ya 2 yıl 6 ay hapis cezası verirken, kırmızı bültenle aranan sanık Erbay Y'nin dosyasını ise ayırmıştı.

Sanık avukatlarının kararı temyiz etmesinin ardından dosya Yargıtay'a gönderilmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.