Jack White coşturdu

Jack White coşturdu
Rolling Stones dergisi tarafından tüm zamanların en önemli gitaristleri arasında gösterilen Jack White, önceki akşam ilk Türkiye konserini verdi.

Amerikan rock’ının dahi olduğu kadar polemikçi ismi Jack White, önceki akşam MaslakVolkswagen Arena’da ilk kez Türkiyeli seyircisinin karşısına çıktı ve gerçek bir müzik ziyafeti sundu. Sanatçı, hakkındaki önyargılarımızı yıkarak iyi müziğe ne kadar önem verdiğini ve iyi bir müzisyen olduğunu kanıtladı. Konser öncesinde seyirciler bir turne görevlisi tarafından, konseri ‘telefonlarıyla değil, gözleriyle izlemeleri’ konusunda nazikçe uyarıldılar: Zira bu bir ‘rock show’du ve hayatta her gün rastlayabileceğiniz bir şey değildi, konserin fotoğrafları zaten çekiliyordu ve Jack White’ın sitesinde yayınlanacaktı. Seyirci bu nazik uyarıya beklenmedik bir şekilde olumlu karşılık verdi ve tüm konser boyunca en fazla 3 - 4 telefon ekranı havalarda görüldü, konser seyircilerinin korkulu rüyası tablet ekranları ise neyse ki hiç ortaya çıkmadı.

 


White, stüdyo albümlerinde duyduğumuz müziği kat kat aşan bir performans sergiledi. Konser boyunca, ‘Dead Leaves on the Dirty Ground’ ve ‘Fell in Love With a Girl’ gibi The White Stripes hitleri ile, olay yaratan solo albümü ‘Lazaretto’dan ‘Three Women’, ‘Lazaretto’ ve‘Would You Fight For My Love?’ parçaları arasında gidip gelen White, bir şarkıyı da yakın zamanda vefat eden klavyecisi Isaiah I. Owens’a adadı.
Müzisyen kapanışı 2000’lerin en etkili ‘stadyum marşları’ndan ‘Seven Nation Army’ ile yaptı. Konser boyunca telefonunu cebinden çıkarmayan ve elini kolunu nereye koyacağını bilemeyen seyirci, ‘Seven Nation Army’ ile en sonunda zıplamaya başladı. Konserlerinde seyircinin davranışlarını beğenmeyince bunu anında belli eden, bazen konseri yarıda kesen White’ın, Türkiye konserinde son derece arkadaş canlısı olduğunu ve seyirciyle az ama samimi bir diyalog kurduğunu da belirtelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.