Jandarma'dan kadın sürücülere karanfil

Jandarma'dan kadın sürücülere karanfil
Şehrin giriş-çıkış noktalarında kent güvenliğini sağlamak amacıyla asayiş uygulaması yapan Jandarma ekipleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın sürücülere karanfil dağıttı

ANKARA (AA) - Ankara Jandarma Alay Komutanlığına bağlı ekipler, şehrin giriş-çıkış noktalarında yaptıkları asayiş uygulaması sırasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın sürücülere karanfil verdi.

Başkentte 17 Şubat'taki saldırının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Güvenlik Zirvesi'nde kente özgü güvenlik konsepti oluşturulması kararından sonra çalışmalar başlatıldı .

Valilikçe güvenlik güçlerine verilen talimatlar doğrultusunda, İl Jandarma Alay Komutanlığına bağlı asayiş ekipleri, Eskişehir-Ankara yolu merkez istikameti 42. kilometrede yol kontrolü ve asayiş uygulaması yaptı.

Edinilen bilgiye göre, uygulama yapılan yerin şehrin beş Ana-Giriş noktasından biri olduğu, diğer noktalarda da bu uygulamaların yapıldığı ve yapılmaya devam edeceği bildirildi.

Asayiş uygulaması 60 personel, 2 eğitimli bomba ve narkotik köpeği, 2 mobil karakol ve 15 araç ile gerçekleştirildi.

Ekiplerin güzergahtaki güvenliğini sağlamak ve şüpheli durumlara müdahale etmek amacıyla, komandolar çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Jandarma ekiplerince araçlar tek tek durdurularak evrak kontrolünde bulunuldu, bomba ve narkotik köpekleriyle araçlarda arama yapıldı.

Yapılan uygulamada birçok araca cezai işlem uygulandı.

Bu arada ekipler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla uygulama noktasında durdurulan otomobil ve otobüslerde bulunan kadın yolcularla karanfil dağıttı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.