Japonya'da 2025'te düzenlenecek EXPO Dünya Fuarı, 28 milyon ziyaretçi bekliyor

Japonya'da 2025'te düzenlenecek EXPO Dünya Fuarı, 28 milyon ziyaretçi bekliyor
Uluslararası Fuar Tanıtım Merkezi Müsteşarı Nakano Takeshi, 'Bugüne kadar 63 ülke ve 5 uluslararası kurum fuara katılımını açıkladı.' dedi.

Japonya'nın Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliği Uluslararası Fuar Tanıtım Merkezi Müsteşarı Nakano Takeshi, 2025'te Osaka şehrinde düzenlenecek EXPO Dünya Fuarı'nı 28 milyon 200 bin kişinin ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

Nakano, EXPO 2025'e dair ülkesinin hazırlıklarına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Çevrim içi olarak açıklamalarda bulunan Nakano, EXPO 2025'in, 13 Nisan-13 Ekim 2025 arasında Japonya'nın Osaka şehrinin Yumeshima bölgesinde yapılacağını söyledi.

Nakano, fuarın, "Yaşamlarımız için Geleceğin Toplumunu Tasarlamak" temasıyla düzenleneceğini, "Yaşamı Kurtarmak, Yaşamı Güçlendirmek, Yaşamı Bağlamak" alt temalarını kullanacaklarını belirtti.

"Halkın Yaşam Laboratuvarı" konseptini kullanacaklarını aktaran Nakano, Expo 2025 Fuarı için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Nakano, fuar alanında yapılan hazırlıklara ilişkin şunları söyledi:

"EXPO alanı, Pavillion World, Green World ve Water World olmak üzere üç alandan oluşmaktadır. Green World, fuar alanının batı tarafında denize bakan yeşil alan olacak. Açık hava etkinlik alanı, ulaşım terminali ve giriş meydanı gibi kalabalıkların kullanabilecekleri açık mekanlardan oluşuyor. Pavillion World, pavyonlar ve benzeri tesislerin bulunduğu buluşma alanı. Ana hat olarak çember şeklindeki ana cadde ile dağınık bir şekilde yerleştirilmiş irili ufaklı meydanlar bulunmakta, buradan tüm pavyonlara ulaşmak mümkün olmaktadır. Water World, su manzarasından yararlanılan mola alanıdır. Su kenarında olup, yeme içme tesisleri konuşlandırılacak ve bunun yanında su üzerinde yapılan etkinliklerde de sahne olarak kullanılabilecektir."

Fuar için 2019'da "Japonya EXPO Derneği" kurduklarını kaydeden Nakano, bu derneğin organizasyonu yaptığını, devlet olarak da kabine kararıyla "EXPO Yürütme Merkezi"ni organize ettiklerini belirtti.

Nakano, "Yurt dışına birçok davette bulunduk, hedefimiz 150 ülkenin ve 25 uluslararası kurumun katılımını gerçekleştirmek. Bugüne kadar 63 ülke ve 5 uluslararası kurum fuara katılımını açıkladı. Bütün dünyada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını zorluğu devam ediyor." dedi.

Bütün dünyadan katılım beklediklerini dile getiren Nakano, "28 milyon 200 bin kişinin EXPO 2025'te fuarı ziyaret etmesini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Nakano, Japonya olarak güvenlik ve sağlık alanında birçok tecrübe edindiklerini ve EXPO 2025'te bu tecrübelerden istifade edeceklerini söyledi.

- "Türkiye'nin en kısa zamanda katılımını açıklamasını bekliyoruz"

"Yaşamlarımız için Geleceğin Toplumunu Tasarlamak" temasını açıklayan Nakano, bunun gelecekte enformasyon toplumunu ve geleceğin akıllı şehirleri anlamına geldiğini ifade etti.

Nakano, fuara Türkiye'nin davet edildiğini kaydederek şunları söyledi:

"Türkiye, katılımını onayladıktan sonra Türk şirketlerinin ve Türkiye'nin katılımına ilişkin detaylı görüşmeler yapılacak. Türkiye, hükümet olarak katılımını açıklarsa kendi tasarımı olan bir pavyonla fuara katılması mümkündür. Türkiye'nin bütün dünyaya sürpriz yapacak bir şekilde katılımını bekliyoruz. Türkiye'nin en kısa zamanda katılımını açıklamasını bekliyoruz. Sadece şirketlerin değil Türk halkının da Japonya'ya ziyaretini bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.