Jasper Philipsen ikide 2 yaptı

Belçikalı Jasper Philipsen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda ikide 2 yaptı

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye) ikinci etabını Belçikalı Jasper Philipsen kazandı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen TUR 2023'ün ikinci gününde 166,5 kilometrelik Kemer-Kalkan etabı geçildi.

Kemer'den start alan 24 takımdan 161 bisikletçi; Tekirova, Kumluca, Finike, Demre, Kaş'tan geçerek Kalkan'a ulaştı. Etap içinde zaman zaman kaçış grupları oluşsa da toplu bir finiş oldu. Son metrelerde Kazakistan'ın Astana takımından Cees Bol öne çıktı. Son metrelerde büyük bir atak yapan Belçika'nın Alpecin-Deceuninck takımından Jasper Philipsen, bitişe ilk sırada geldi.

İlk etabın da kazananı olan Philipsen'in 4.13.54'lük derecesiyle ilk sırada tamamladığı etapta, ikinci Hollandalı Bol, üçüncü ise İtalya'nın Green Project-Bardiani-Faizane takımından Luca Colnaghi oldu.

DÜNYA ZİRVESİNDE

Bu zaferle Jasper Philipsen, genel klasman liderliğini sürdürdü. Bu yıl Tour de France'da yeşil mayoyu kazanma başarısı gösteren 25 yaşındaki bisikletçi, Türkiye'ye 15 etap zaferi kazanarak geldi.

TUR'un ilk gününde Alanya-Antalya, ikinci gününde ise Kemer-Kalkan etaplarını ilk sırada geçen Philipsen, toplam etap galibiyeti sayısını 17'ye yükseltti.

Phillipsen, Tour of Türkiye öncesinde 17 etap zaferiyle dünyanın zirvesinde yer alan Sloven bisikletçi Tadej Pogacar'ı yakaladı.

TURKUAZ MAYOYU BIRAKMADI

TUR 2023'te genel klasman liderinin giydiği turkuaz mayo, Philipsen'de kaldı.

Sprint liderinin giyeceği yeşil mayo Phillipsen'in, tırmanış liderinin giyeceği kırmızı mayo ise Belçika'nın Bingoal WB ekibinden Lennert Teugels'in oldu.

Türkiye güzellikleri liderinin taşıyacağı beyaz mayo, Almanya'nın Bike AID takımında yarışan Hollandalı Wesley Mol'a geçti.

ÜÇÜNCÜ ETAPTA TIRMANIŞ ZAMANI

Tour of Türkiye 2023'ün üçüncü gününde sporcuları zorlu bir tırmanış bekliyor.

Fethiye'de başlayacak üçüncü etapta sporcular 104,1 kilometre yol gidecek. Bisikletçiler, zorlu parkurda 50. kilometre ile 68. kilometre arasında yaklaşık 1000 metrelik tırmanış yapacak. Ardından sıfıra inecek sporcular, son 30 kilometrede yeniden 1937 metreye çıkacak. "Kraliçe" etabı, TUR 2023'te genel klasman liderliği için belirleyici parkurlardan biri olacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.