Jetpak Plastik Üretimini OSB’ye Taşıyor

Jetpak Plastik Üretimini OSB’ye Taşıyor
2010 yılında Konya’da, süt ürünleri, dondurulmuş et ürünleri, dondurma, reçel ve krem çikolata kutuları üretimi faaliyete başlayan Jetpak Plastik, yatırımlarla büyüyor.

2010 yılında Konya’da, süt ürünleri, dondurulmuş et ürünleri, dondurma, reçel ve krem çikolata kutuları üretimi faaliyete başlayan Jetpak Plastik, yatırımlarla büyüyor. Hali hazırda 1.500 metrekare alana üretim yapan Jetpak, Konya 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 bin metrekare kapalı alanda faaliyetini devam ettirecek. Firma 1 aya kadar yeni yerine taşınmayı hedefliyor.

Firmaları hakkında Pusula’ya bilgiler veren Jetpak Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Tunç, ihracat odaklı bir büyüme sergilediklerini dile getirdi.

Yeni fabrikada kapasite ve ürün çeşitliliği artırımına gideceklerini dile getiren Necdet Tunç, “Şu an üretim çeşitliğimizi iyi düzeyde. Süt ürünleri, dondurulmuş et ürünleri, dondurma, reçel ve krem çikolata kutuları üretimi yapıyoruz. 100 mililitreden 4 litreye kadar 30’un üzerinde çeşidimiz var. İnşallah 1 aya kadar yeni fabrikamıza taşınacağız. Konya 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 bin metrekare kapalı alana sahip bir fabrika. Burada yeni makine parkuru yatırımı yaptık. Ürün çeşitliliği ile birlikte üretim kapasitemizi de yüzde 20 oranında artırıyoruz” dedi.

İHRACAT ORANIMIZI YÜZDE 60’A TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ

Yeni yatırımlar ile birlikte ihracat rakamlarını da artırmayı hedeflediklerini belirten Necdet Tunç, “Mevcut ürün çeşitliği ile şu an kapasitemizin yüzde 40’ı ihracat yönelik çalışıyor. İhracatı çok önemsiyoruz. Amerika Birleşik Devletleri’nden İsrail’e, Suudi Arabistan’dan Avrupa ülkelerine kadar 15 ülkeye ihracat yapıyoruz. Kısa vadedeki en büyük hedefimiz ihracat oranımızı yüzde 60’a çıkarmak. Çünkü teknolojik yatırımımız ve AR-GE başta olmak üzere ekimizin tamamını buna müsait hale getirdik. 2020 yılı ortası itibariyle startı veriyoruz” diye konuştu. (İBRAHİM ÇİÇEKÇİ)

 

jetpakk-1.jpg

jetpakk-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.