Judoda olimpiyat hedefi

Judoda olimpiyat hedefi
Türkiye Judo Federasyonu Genel Koordinatörü Yolcu:"Hedefimiz, Tokyo Olimpiyatları'na 10 sıklette katılarak en az iki madalya almak"

ANTALYA (AA) - Türkiye Judo Federasyonu Genel Koordinatörü Yavuz Yolcu, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda 10 sıklette yer almak istediklerini ifade etti.

Antalya'nın Kemer ilçesinde bir otelin spor salonunda düzenlenen basın toplantısında, 2020 Tokyo hedefi için hazırlanan genç sporcular tanıtıldı.

Yolcu, sporcuların da katıldığı basın toplantısında yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının judoya verdiği desteğin önemli olduğunu belirterek, "Bu çocuklar bunu başaracak. Türkiye'de genç nüfus var. Başka yerde sporcu aramaya gerek yok. Tokyo için 80 sporcu ile startı veriyoruz" diye konuştu.

Kemer'deki kampın ardından, Bosna Hersek'te 19-20 Mart'ta düzenlenecek Avrupa Kupası'na 80 judocu götüreceklerini belirten Yolcu, şunları kaydetti:

"Bosna Hersek'te madalyaları almak istiyoruz. Sporcularımız Bosna Hersek'te madalyaları almaya başlayınca yavaş yavaş milli takım kadrosunu oluşturmaya başlayıp, çekirdek kadromuzu hazırlayacağız. Hedefimiz, Tokyo Olimpiyatları'na 10 sıklette katılarak en az iki madalya almak. Çok zor olduğunu biliyoruz ama bunu başaracağız. Türk toplumu bunu görecek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.