Kabil'deki intihar saldırısı

Kabil'deki intihar saldırısı
Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı "en kuvvetli şekilde" kınadı

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’ın başkenti Kabil’de dün yaşanan intihar saldırısını "en kuvvetli şekilde" kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bir polis merkezine yönelik gerçekleştirilen saldırıda aralarında sivillerin de bulunduğu en az 20 kişinin yaşamını yitirdiği ve 30’a yakın kişinin yaralandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Afganistan’ın barış ve istikrarını hedef alan bu hain terör saldırısını en kuvvetli şekilde kınıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanıldı.

Hiçbir terör eyleminin haklı gerekçesinin olamayacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkenin geleceğinde söz sahibi olmak isteyen çevrelerin Afgan halkına zarar veren eylemlerde bulunması, kabul edilemez bir durum yaratmaktadır. Bu çerçevede, tüm tarafların Afganistan’da ve bölgesinde barış, istikrar ve refahın güçlendirilmesine yönelik çabalara katkıda bulunmasını, Afgan devleti ve halkına karşı silahlı mücadeleye son verilmesini ve müzakereler yoluyla uzlaşı sağlanmasını diliyoruz."

Kabil'in Deh Mazang bölgesinde Sınır Polisi Genel Müdürlüğü yakınında dün saldırı düzenlenmişti. Saldırıyı, Taliban üstlenmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.