Kabil’deki intihar saldırısı

Kabil’deki intihar saldırısı
Beyaz Saray, saldırıyı kınadı

WASHINGTON (AA) – ABD, Afganistan’ın başkenti Kabil’de güvenlik güçlerini hedef alan intihar saldırısını kınadı.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, basın brifinginde yaptığı açıklamada, dualarının saldırıda hayatını kaybeden kurbanların aileleri ve sevdikleriyle olduğunu belirtti.

“ABD, Kabil’de bu sabah Afgan güçlerini ve sivilleri hedef alan korkakça saldırıyı güçlü şekilde kınıyor” diyen Earnest, terörle mücadelelerinde Afgan halkı ve hükümetinin yanında yer aldıklarına ilişkin taahhütlerini yineledi.

Earnest, “Bölgedeki barış ve istikrarı ilerletmeye çabalarken ve hepimizi etkileyen terör tehdidiyle mücadelede Afgan güvenlik güçlerinin değişmez partneri olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Taliban’a da çağrıda bulunan Earnest, Afgan sivillerin ölümlerine neden olan saldırıları sonlandırıp barış yolunu seçmelerini istedi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınadı.

Bugün sabah saatlerinde, başkent Kabil'in Pul-i Mahmood Han bölgesindeki güvenlik güçlerinin bir merkezine bomba yüklü kamyonetle düzenlenen intihar saldırısında en az 30 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 300 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.