Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken mesajlar

Kabine Toplantısı sonrası  Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken mesajlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "Ülkemizin önündeki tarihi fırsat penceresini değerlendirmekte kararlıyız. Türkiye, asırlar sonra küresel sistemin en üst ligine yükselme imkanı elde etmiştir." dedi.

"Son 21 yılda Türkiye toplam 6 milyar 572 milyon fidanı toprakla buluşturarak bir rekora imza atmıştır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son 21 yılda Türkiye toplam 6 milyar 572 milyon fidanı toprakla buluşturarak, bu alanda kırılması zor bir rekora imza atmıştır." ifadesini kullandı.

"Fitne yelkenlerini şişirmek isteyenler yine hüsrana uğrayacaklardır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçici veya dönemsel sıkıntıların yol açtığı parçalı bulutlu havalara güvenerek fitne yelkenlerini şişirmek isteyenler yine hüsrana uğrayacaklardır." şeklinde konuştu.

"Ülke genelinde 6,5 milyon konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz"

"Ülke genelinde 6,5 milyon konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bunun 1,5 milyonunu İstanbul'da ve en kısa sürede yapmamız ertelenemez mecburiyet halini almıştır." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Ağustos'a kadar çadırlarda ve tesislerde kalan afetzedelerimizin tamamını konteynerlere taşımış olacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deprem bölgesinin yeniden imarını hızlandıracak Yerinde Dönüşüm Projemize kısa sürede yapılan başvuru 160 bini aşmıştır." şeklinde konuştu

"Enflasyonu Allah'ın izniyle, yeniden tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İç ve dış pek çok arızi meselenin üst üste gelmesiyle yükselen enflasyonu Allah'ın izniyle, yeniden tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz." dedi.

Başörtüsü ve ailenin korunması düzenlemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Meclisimizin açılmasıyla birlikte başta başörtüsü ve ailenin korunması düzenlemesi olmak üzere milletimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." şeklinde konuştu.

Anayasa çalışmaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk demokrasisini darbe anayasasından kurtararak, sivil ve özgürlükçü bir anayasa ile buluşturmak istiyoruz." dedi.

Fındık alım fiyatları

Fındık alım fiyatları ile ilgili, "Giresun kalite fındık için kilogram başına 84 lira, levant kalite için kilogram başına 82 lira 50 kuruş olarak belirlenmiştir." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her bir randıman için kilogram başına ilave 1 lira 65 kuruştan başlamak üzere prim verilecektir." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.