Kadıköy metrosundaki bıçaklı saldırgan tutuklandı

Kadıköy metrosundaki bıçaklı saldırgan tutuklandı
Kadıköy metrosunda elinde bıçakla anne ile kızına tehdit ve hakaretler savuran ve gözaltına alınan şüpheli E.Y., savcılık sorgusunun ardından tutuklandı.

Kadıköy metrosunda elinde bıçakla anne ile kızına tehdit ve hakaretler savuran ve gözaltına alınan şüpheli E.Y., savcılık sorgusunun ardından tutuklandı. Örnek tutuklamaya sevk yazısı yazan savcılık, şüphelinin eyleminin tüm yolcuların özgürce yaşama hakkına saldırı olduğunu kaydederek, "Sokaklar, metrolar korku dolu değil, güven dolu olmalıdır" dedi.

Kadıköy-Tavşantepe seferi yapan metroda dün saat 19.00 sıralarında E.Y. isimli şahıs, tartıştığı kadına ve annesine bıçak çekerek hakaret ve tehditler savurmuştu. O anlar Türkiye'nin gündemini sarsmıştı. Olayın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli E.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi.

Savcılıktaki ifade işlemleri tamamlanan şüpheli E.Y., "silahla tehdit', "halk arasında korku ve panik oluşturmak amacıyla tehdit" ve "basit yaralamaya teşebbüs" suçlarından tutuklanması talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. E.Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Cumhuryet Savcısı Fatmagül Yörük, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderdiği tutuklamaya sevk yazısında, şüphelinin cebinde kesici alet taşıdığını, maske takma meselesi ile ilgili bir kadın ile tartıştığını belirterek, araya giren müştekileri darp edip bıçakla yaralamaya çalıştığını kaydetti.

"ŞÜPHELİNİN EYLEMİ TÜM YOLCULARIN ÖZGÜRCE YAŞAMA HAKKINA SALDIRIDIR"

Yazıda, "Şüphelinin savunmasız gördüğü müşteki kadınlara saldırıda kullandığı takdirde öldürücü nitelikte olacağı neredeyse muhakkak bir kesici aletle tehdit ve yaralamaya teşebbüs eylemi şüphelinin işlediği suçun vahamet derecesini artırmaktadır" denildi. Kent yaşamında insanların topluca bir arada bulundukları etkinlik alanları, toplu taşıma araçları ve durakları ile buna benzer yerlerin kişilerin can, mal ve cinsel güvenlikleri açısından daha emin mahaller olduğunun kabul edildiğinin kaydedildiği yazıda, "Bu yerleşik sosyal kabul ile beraber şüphelinin eyleminin yalnızca müştekilere yönelik değil, o anda trende bulunan yolcuların hatta tüm kadınların özgürce yaşama, sokakta bulunma ve hayatlarına devam etme haklarına saldırıdır" ifadeleri kullanıldı.

"SOKAKLAR, METROLAR KORKU DOLU DEĞİL, GÜVEN DOLU OLMALIDIR"

Yazının devamında kadınların yaşam hakkında sahip çıkmanın tüm toplumun asli görevi olduğu belirtilerek, "Sokaklar, metrolar korku dolu değil, güven dolu olmalıdır. Şiddet ise önce dilde başlar sonrasında eyleme döner, olayda en çok dikkat çeken şeylerden biri de şüphelinin küfürleridir. Küfür şiddettir. Şiddeti yasalara uygulayarak engelleyebiliriz. Kadınların yaşam hakkına sahip çıkmak ve kız çocuklarına güvenli bir gelecek bırakmak tüm toplumun asli görevidir. Bireylerin toplum yaşamının akışına duydukları güvenin örselenmesi ceza, adalet sistemi ve sosyal açıdan onarılması güç zararlara yol açacaktır" ifadelerine yer verildi.

METRODAKİ BIÇAKLI SALDIRGANIN DAHA ÖNCE ŞARTLI TAHLİYE İLE CEZAEVİNDEN ÇIKTIĞI ÖĞRENİLDİ

Kadıköy metrosunda elinde bıçakla anne ile kızına tehdit ve hakaretler savuran ve gözaltına alınan şüpheli E.Y., 3 ayrı suçtan tutuklandı. Şüphelinin 2018 yılında "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 2 yıl 12 ay hapis cezası aldığı, 2019 yılında tutuklandığı ve geçtiğimiz yıl koşullu salıverilmeye hak kazanarak tahliye edildiği ortaya çıktı.

Kadıköy-Tavşantepe seferi yapan metroda dün saat 19.00 sıralarında E.Y. isimli şahıs, tartıştığı kadına ve annesine bıçak çekerek hakaret ve tehditler savurmuştu. O anlar Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

Olayın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli E.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Savcılıktaki ifade işlemleri tamamlanan şüpheli E.Y., tutuklanması talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Şüpheli E.Y., mahkemedeki sorgusunda, "Metroda karşılaştığım ve tanımadığım müştekinin maskesini takmadığını fark ettim. Astım hastası olduğum için müştekiyi uyardım. Başka bir bayan bu sırada bizim olaya müdahil oldu. Bana uçan tekme attı. Kendisi tekvandocuymuş sonradan öğrendim. Bana saldırdı" dedi.

"LİNÇ EDİLECEĞİMDEN KORKTUĞUM İÇİN BIÇAĞI ÇIKARDIM"

Evinde bulunan ekmek bıçağını biletmek amacıyla yanına aldığını söyleyen E.Y., "Metroya gireceğim sırada poşetten yırtılarak düştü. Ben de poşetten düşen bıçağı gazeteye sararak montumun içine koydum. Metroya girerken beni kimse kontrol etmedi. Psikolojik sıkıntılarım var. Bıçağı birisini yaralamak veya başka bir kötü kasıtla taşımadım. Metroda bayanla tartışınca herkes üzerime geldi. Linç edileceğimden korktuğum için söz konusu bıçağı çıkardım. Kimseyi yaralamadım" diyerek suçlamaları kabul etmedi.

3 SUÇTAN TUTUKLANDI

Şüphelinin insanların toplu olarak ulaşım yapmış olduğu metroya ekmek bıçağıyla girerek müştekinin üzerine yürüyüp tehdit ettiğine dair kamera görüntülerinin olduğunu ve söz konusu suçun şüpheli tarafından işlendiğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunduğunu gerekçe gösteren hakimlik, şüpheli E.Y.'nin tutuklanmasına karar verdi. Şüpheli, "silahla tehdit', "basit yaralamaya teşebbüs', "halk arasında korku ve panik oluşturmak amacıyla tehdit" suçlarından tutuklandı.

SÜPHELİ HAKKINDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

E.Y.'nin İstanbul Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesince "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 2018 yılında 2 yıl 12 ay hapis cezası aldığı ve 2019 yılında tutuklandığı öğrenildi. E.Y.'nin 26 Aralık 2021 tarihinde tahliye olması gerekirken, cezasını iyi halli geçirdiği için 29 Haziran 2020 tarihinde koşullu salıverilmeye hak kazanarak tahliye edildiği öğrenildi.

METRODA BIÇAKLI SALDIRIYA UĞRAYAN KADIN KONUŞTU: "ÖLEBİLİRDİM ALLAH KORUDU"

Kadıköy-Tavşantepe seferini gerçekleştiren metroda bulunan bir şahıs, tartıştığı kadına bıçak çekerek hakaretler savurdu. Metroda bıçaklı şahsın hakaretlerine uğrayan Senanur Damgacı yaşanan korku dolu dakikaları anlattı.
Kadıköy-Tavşantepe metrosunda dün akşam saatlerinde E.Y. ile Nilgün Damgacı arasında tartışma çıktı. E.Y. isimli şahıs şahıs tartıştığı kadına ve o esnada yanında bulunan kızı Senanur Damgacı'ya bıçak çekerek hakaretler savurduktan sonra olay yerinden uzaklaştı. E.Y. isimli şüpheli gece saat 02.30 sıralarında polis ekiplerince yakalandı. E.Y.'nin kullanmak için uyuşturucu madde bulundurma, uyuşturucu madde ticareti, kasten yaralama, tehdit hakaret, kişi hürriyetinden yoksun kılma, mala zarar verme suçlarından toplamda 20 adet suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

aw474901-01.jpg

“ANNEM VARDI KAÇAMAZDIM”
Öte yandan annesiyle birlikte metroda bıçaklı şahsın saldırısına uğrayan Senanur Damgacı yaşanan olayla ilgili açıklamada bulundu. “Metroda bir kadın cilt rahatsızlığı nedeniyle maskesini biraz aşağı indirme zorunda kaldı. Saldırgan şahıs, kadına hakaret ederek söylenmeye başladı. Karşısındaki kadın cevap vermedikçe adam daha fazla üzerine gitmeye başladı. Biz de saldırgan kişiye kadının üzerine gitmemesi konusunda uyardık. Sonrasında olay bize döndü. Bıçak çıkartarak üzerimize yürüdü. Metrodaki vatandaşlar araya girmeye çalıştı. Ama saldırgan durmak bilmedi. Ayrıca vatandaşlar araya girmeye çalışırken metronun güvenlik birimleri konuya müdahale etmedi. Biz onlardan da şikayetçiyiz” diye konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.