Kadıköy'de Kefenli İlginç Eylem

Kadıköy'de Kefenli İlginç Eylem
Akşam saatlerinde gelen bilgilere göre Kadıköy'de Kobani eylemleri devam ediyor. Son görüntülere gelen olayda kefenlerini alan bir takım gösterici her yer kobani her yer direniş diye ilginç bir eyleme imza attı.

Aralarında HDP, İstanbul Kobane Dayanışması’nın da yer aldığı çeşitli sivil toplum şirketi üyesi yaklaşık olarak 300 kişi öğleden sonra saat 5 ’de Bahariye Caddesi üzerinde bir araya geldi .

Göstericiler, yanlarında getirdikleri ve üzerlerinde "Türk, Kürt, Müslüman, Hristiyan, Yahudi, Alevi, Sünni, Ezidi, Yalnızca ölmüş olan insanlık" yazılı temsili cenazeleri ellerine alarak yürüyüşe geçti.
Boğa Heykeli önünde bir zaman bekleyen eylemciler cenazelerin üzerine karanfil bıraktı. Göstericiler daha akabinde Söğütlüçeşme Caddesi üzerinden iskeleye doğru yürümeye devam etti.
Yol boyunca "Kobani’de dövüşene savaşana bin selam", "Her yer Kobani her yer direniş" olacak şekilde slogan attı. Yarım saat yürüyüşün peşinden Kadıköy İskelesi’ne gelen grup adına burada basın en son yeni açıklaması yapıldı.
Beyanatta , "Bu ülkeyi yönetenler, hakikat dışı söylemlerle algı operasyonları yapacaklarına burada ve tüm dünyada Kobani için ayağa kalkan milyonların taleplerine cevap vermelidir. Taleplerimiz çok fazla nettir, IŞİD’e gercekleşen her türlü takviye kesilsin. Kobani halkının kendini savunabilmesi için yardım koridoru açılsın. Rojava’nın statüsü tanınsın. Savaş ve işgal tezkeresi geri çekilsin" söylendi .
Açıklamanın peşinden grup dağıldı.
BEYOĞLU'NDA DA PROTESTO VARDI
Taksim Tünel’de öğleden sonra saat 5 ’de toplanan çeşitli sivil toplum şirketi üyesi bini aşkın kişi, Kobani’nin IŞİD kuşatmasını protesto etti. Ellerinde pankart ve dövizler olan grup üyeleri, slogan atarak G.saray Meydanı’na kadar yürüdü. Eylemde, "İstanbul Kobane Dayanışması" adına basın en son yeni açıklaması okundu.
"YARDIM KORİDORU AÇILSIN" 
Beyanatta , "Durmadan beyanatlar yaparak insanların gördüğü gerçekleri yokmuş gibi gösteremeye çalışmaktadırlar. Kobani’den yaralı olarak sınıra getirilen yaralıların içeri alınmasında zorluklar çıkarılmakta, sınır kapısında ölüme terk edilmektedir.
Son 3 günde beş ’ten çok insan bu nedenle hayatını yitirdi. Suriye’de ve Irak’ta diğer halklar katledilirken ses çıkarılmadığı, sadece Kobani’ye ait eylemler açıklamaları yapılıyor.
Oysa, Gazze’de, Filistin halkı katliama uğrarken de bizler sokakta, hükümetin boş laf üretmek yerine İsrail ile tüm ilişkileri kesmesini istedik. IŞİD’e gercekleşen tüm takviye kesilsin. Kobani halkının kendini savunabilmesi için yardım koridoru açılsın" söylendi .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.