Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformundan eylem

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformundan eylem
İSTANBUL (AA) - Beyoğlu'nda, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. Tünel...

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu'nda, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Tünel Meydanı'nda toplanan grup, "Bir kadın daha eksilmeyeceğiz", "Erkek şiddetine, tacize, tecavüze sessiz kalmayacağız", "Kadın cinayetlerini durduracağız" yazılı döviz ve pankartlar eşliğinde Galatasaray Meydanı’na yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, 8 Mart mücadele haftasını başlatmak için toplandıklarını ve kadınların yaşamının verdikleri mücadeleler olmasaydı daha kötü olacağını anlattı.

Kav, kadınların yaşadıklarının sadece 8 Mart'ta değil her gün gündemde olması gerektiğini belirterek, "Türkiye'de başta yaşam hakkı ihlali olmak üzere kadınların sürekli hakkı gasp edilip varlıkları yok sayılıyor. Son sene bu giderek artış gösterdi. Yani kadın bedenine ve yaşam tarzına yapılan müdahaleler, bununla ilgili söylemlerle somut uygulamalar artış gösterdi" diye konuştu.

Kadınların kısır döngüye sıkıştırılmak istendiğini kaydeden Kav, şunları söyledi:

"Dışarı çıkarsanız tehlikedesiniz, başınıza cinsel saldırı gelebilir, öldürülürsünüz. Kadınlar haklarını ararlarsa, boşanmaya çalışırlarsa bunun sonucu ölüm olabilire alıştırmak istiyorlar. Bu kısır döngüyü başta kadın kardeşlerimin, tüm Türkiye toplumunun ve tüm erkek kardeşlerimizin anlamalarını istiyoruz. Kadınlar zaten aslında dışarı çıkmak, modern haklarını yaşamak, kendi ayaklarını üzerinde durabilmek için mücadele yürütüyor. Onların desteklenmesi gerekirken, sorun kaynağı olarak bu hak arayışını ilan edip kadınları eve döndürmeye çalışan güce ve bu politikalara direniyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.