"Kadın Girişimciliği Ekseninde Kadın Kooperatifleri" toplantısı

"Kadın Girişimciliği Ekseninde Kadın Kooperatifleri" toplantısı
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Seymenoğlu: "Türkiye'de şu anda 126 civarında kadın girişim kooperatifi var ve bunların 21'i geçen yıl kuruldu. Kooperatifler aracılığıyla kadınların iş gücüne katılımını sağlamayı amaçlıyoruz"

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, "Türkiye'de şu anda 126 civarında kadın girişim kooperatifi var ve bunların 21'i geçen yıl kuruldu. Kooperatifler aracılığıyla kadınların iş gücüne katılımını sağlamayı amaçlıyoruz." dedi.

Seymenoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen "Kadın Girişimciliği Ekseninde Kadın Kooperatifleri" konulu toplantıda, Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranının düşük olduğunu belirtti.

Kadınların toplumsal hayatta aktif pozisyonlara gelmesinin önemine değinen Seymenoğlu, şöyle konuştu:

"Kadınlarımızın iş gücüne katılımı yüzde 30 civarında ve bunun da çoğu tarımsal alanda. Ülkemizde 192 bin esnaf ve 90 bin tacir kadınımız var. Kayıtlı esnafların yüzde 10'u, kayıtlı tacirlerin de yüzde 6,5'i kadın. Ülkemizin doğusunda kadın girişimcilerimizin iş gücünde yer alması oldukça az. Bu oran Batman ve Siirt'te yüzde 1'lere kadar düşüyor. Türkiye'de şu anda 126 civarında kadın girişim kooperatifi var ve bunların 21'i geçen yıl kuruldu. Kooperatifler aracılığıyla kadınların iş gücüne katılımını sağlamayı amaçlıyoruz."

Kooperatiflerin; tarım, eczacılık ve taşımacılık gibi sektörlerde başarı sağladığına dikkati çeken Seymenoğlu, bu alandaki insan unsurunu en iyi şekilde kullanmaya çalıştıklarını belirtti.

Seymenoğlu, kooperatifçilik konusunda kadınlara yönelik bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri düzenlediklerini sözlerine ekledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da kadının üretime katılmasının önemine değindi.

Konuşmaların ardından Gümrük ve Ticaret Uzman Yardımcısı Melike Davaslı, "Kadın Girişimciliği Ekseninde Kadın Kooperatifleri" konulu sunum yaptı.

 

 

 

"Kadın Girişimciliği Ekseninde Kadın Kooperatifleri" toplantısı

"Kadın Girişimciliği Ekseninde Kadın Kooperatifleri" toplantısı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.