Kadına karşı şiddetle mücadelede akıllı çözüm

Kadına karşı şiddetle mücadelede akıllı çözüm
Şiddet gören veya görme ihtimali olan kadınların, ihbarlarını polise daha hızlı iletmeleri amacıyla hazırlanan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) hizmete girdi.

Şiddet gören veya görme ihtimali olan kadınların, ihbarlarını polise daha hızlı iletmeleri amacıyla hazırlanan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) hizmete girdi. Konuya ilişkin Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Emniyet Genel Müdürlüğümüzce kadına karşı şiddetle ilgili olarak çalışmalarımız ve mücadelemiz büyük bir kararlılıkla devam etmektedir. Bu çalışmalara ilave olarak şiddete maruz kalan veya şiddete maruz kalma ihtimalleri olan kadınların ihbarlarını daha hızlı bir şekilde haber merkezlerine iletmeleri amacıyla akıllı telefonlarda kullanılabilecek Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) kuruldu. IOS ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar üzerinden yüklenen uygulama kapsamında; ihbar sistemine alarm olarak düşer ve ihbarı yapan kadının konumunun adres bilgisi şeklinde otomatik olarak görülmesi sağlanır.

Bu kapsamda Kadın Destek Uygulamasının (KADES) gerekli teknik çalışmaları tamamlanarak IOS ve Android marketlerde yayınlanmış olup kullanıma açılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.