"Kadına şiddete hayır" demek için 80 üniversite gezdi

"Kadına şiddete hayır" demek için 80 üniversite gezdi
Yapımcı ve yönetmen Hasan Yıldız, Özgecan Aslan'ın öldürülmesinden etkilenerek, Türkiye'de 80 üniversitede yaklaşık 100 bin öğrenciyle farkındalık oluşturmak için bir araya geldi- Yıldız: - "Kadına şiddete karşı farkındalık yaratmak hepimizin sorumluluğu.

ANKARA (AA) - YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - TRT ekranlarında yayımlanan yapımlarıyla tanınan yapımcı ve yönetmen Hasan Yıldız, geçen yıl Özgecan Aslan'ın öldürülmesinden etkilenerek, kadına yönelik şiddete karşı Türkiye'deki 80 üniversitede yaklaşık 100 bin öğrenciyle pankart açtığını belirtti.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlerin kendilerine olan özgüvenlerini artırmak ve başarılarının farkına varmalarını sağlamak amacıyla üniversitelerde kariyer günleri düzenlediklerini anlattı.

Kariyer sohbetlerine devam ederken üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi olayının yaşandığına dikkati çeken Yıldız, "Geçtiğimiz yıl kadına yönelik şiddetin en acımasız yüzünü gördük. Üniversite öğrencisi Özgecan'ın öldürülmesi olayı beni ciddi anlamda etkiledi. O günden sonra kadına şiddetin önlenmesi konusunda 'neler yapabilirim' düşüncesiyle, özellikle üniversite öğrencilerine 'kadının değerini ve şiddete maruz bırakılmaması gerektiğini' anlatmayı amaç edindim" diye konuştu.

Kadına karşı şiddet olaylarının özellikle gençler arasında arttığını savunan Yıldız, şöyle devam etti:

"Kadına şiddet sadece Türkiye'nin değil dünyanın sorunudur. Ayrıca şiddeti 'eğitimli ya da eğitimsiz kişiler uyguluyor' diye ayırt etmemiz mümkün değil, bunun temeline inmek lazım. Bu da üniversitede başlıyor. Tabii ki anaokulu ve ilkokuldan itibaren de kadına yönelik şiddettin önlenmesiyle ilgili dersler verilmeli ama üniversiteli gençlerimiz geleceğin en yakın anne baba adayı olduğu için farkındalığı burada daha da artırmak gerekiyor."

Bugüne kadar yaklaşık 80 üniversite ve 40'ı aşkın öğrenci yurdunda kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin sohbet programları düzenlediklerini ve program sonunda öğrencilerle "kadına şiddete hayır" pankartı açtıklarına değinen Yıldız, "Öncelikle kadına şiddetin önüne geçebilmek için erkek öğrencilere, kadınların fiziksel zayıflıklarını, güçleriyle ezme hakkına sahip olmadıklarını öğütlüyoruz. 'Bir gün evlendiğiniz insana ya da kız arkadaşınıza eliniz kalktığında ya da farklı bir şekilde şiddet uygulayacağınız zaman lütfen anneniz ya da kız kardeşiniz gözünüzün önüne gelsin' diyoruz" ifadesini kullandı.

- Kadına yönelik şiddete karşı kısa film

Hasan Yıldız, bundan sonraki hedeflerinin kadına şiddete yönelik kısa filmler yapmak olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Oyuncularını da üniversite öğrencileri içerisinden seçeceğiz. Bu filmi sosyal medya üzerinden yayımlayarak, daha fazla kişiye ulaşmayı planlıyoruz. Çünkü kadına şiddete karşı farkındalık yaratmak hepimizin sorumluluğu. Bundan sonra da bu konuda Türkiye'de gitmediğimiz üniversite kalmayacak ve her gittiğimiz üniversitede 'Kadına şiddete hayır' pankartımızı asacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.