"Kadına yönelik şiddete su altında sessiz tepki"

"Kadına yönelik şiddete su altında sessiz tepki"
İstanbul'da, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla "şiddet gören kadın ve bu nedenle hayatını kaybeden kadın" mizanseni su altında canlandırıldı- Mağdur kadınların canlandırıldığı çekimler, yaklaşık 7 saatte tamamlandı

İSTANBUL (AA) - EDA TOPCU - ŞEBNEM COŞKUN - İstanbul'da, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla su altında "şiddet gören ve gördüğü şiddet nedeniyle hayatını kaybeden kadın" mizanseni canlandırıldı.

Toplumun farklı kesimlerinde, yaşanan şiddete dikkat çekmek isteyen kişi ve kurumlar çeşitli projeler hayata geçirirken, İstanbul'da da farklı bir çalışmaya imza atıldı.

Esenler Belediyesi'nin destek verdiği "Kadına Şiddete Karşı Elele" projesi kapsamında bir araya gelen sualtı modeli Dilara Çetinel, dalgıçlar Ali İğde, Umutcan Pense, Elif Sezgi Arslan ile Anadolu Ajansı fotomuhabiri Şebnem Coşkun ve muhabir Eda Topcu, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" çerçevesinde söz konusu olaya dikkati çekebilmek için çalışma yaptı.

Bu kapsamda, Çetinel, şiddet gören ve gördüğü şiddet nedeniyle hayatını kaybeden kadınları anmak, kamuoyu oluşturup bundan sonra yaşanacak olaylara engel olabilmek adına Esenler Belediyesi Spor Kompleksi'ndeki yüzme havuzunda poz verdi.


Şiddet gören kadınlar ile bu nedenle hayatını kaybeden kadınların canlandırıldığı çekimler, yaklaşık 7 saatte tamamlandı.

Dilara Çetinel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıldır proje için uğraştıklarını söyledi.

Şiddetin yalnızca bıçaklanma, yerde sürünme, dayak gibi algılanmaması gerektiğine işaret eden Çetinel, gerçekleştirilen projeyle kadına yönelik şiddete karşı toplumsal bir algı oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Psikolojik ya da cinsel şiddetin de kadınlarda ağır travmalar yarattığına değinen Çetinel, "Ben de taciz edildim. Dile getirsin ya da getirmesin sayımız çok fazla. Biri buna dur demeli. Umarım yaptığımız çalışmayla bir nebze de olsa bu konuya dikkat çekebiliriz" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.