Kadının eşit temsili için güçlü dayanışma

Kadının eşit temsili için güçlü dayanışma
DOGÜNKAD ve KİKAD paydaşlığında “Aktif Kadın, Eşit Temsil” projesi, basın toplantısıyla tanıtıldı.

DOGÜNKAD ve KİKAD paydaşlığında meslek örgütlerindeki karar alma süreçlerinde kadın temsilini arttırmak amacıyla KAİSDER koordinatörlüğünde yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Aktif Kadın, Eşit Temsil” projesi, basın toplantısıyla tanıtıldı. Proje Koordinatörü Ece Ünlü yaptığı sunum ile projenin faaliyetleri ve amaçları hakkında bilgi verdi.

Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER) Başkanı Canan Karalar Yüksel, yaptığı konuşmada, (KAİSDER) ve Konya İş Kadınları (KİKAD) ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) ile proje ortağı olduklarını belirterek, “Üç kadın derneği bir araya gelerek, dayanışma ve işbirliği içinde bir proje yürütüyoruz. “İş Dünyasında Karar Alma Süreçlerine Kadınların Aktif Katılımının Sağlanması İçin Meslek Örgütlerinde Kadınların Eşit Temsiliyetinin Arttırılması” projesi, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından, AB mali desteğiyle uygulanan sivil toplum destek programının üçüncü dönemi kapsamında hibe desteği almıştır” ifadelerini kullandı.

ARZU EDİLEN DÜZEYDE GİRİMCİ YOK

“Konya Odak Grup Toplantısı”, “Konya Paydaş Toplantısı”, “STK’larla Buluşma Toplantısı” ve “Kadın Girişimci Tanımlama Çalıştayı” toplantılarında, Konya’ya ilişkin sorunları ve çözüm önerilerini dikkate alarak bazı sonuçlara ulaştıklarını ifade eden KİKAD Başkanı İclal Güliz Arıkoğlu ise, “Konya nüfus bakımından Türkiye’nin 7. büyük ili. Sanayi ve ticaret hacmi ve sektör çeşitliği açısından ise ülkenin önde gelen illerinden biridir. Bununla birlikte Konya, esnaf odaları bakımından Türkiye’de 6. sırada bulunuyor. Ama ne yazık ildeki kadın girişimci sayısının arzu edilen düzeyde olmadığı görülmektedir. Bununla birlikte sanayi, ticaret ve meslek odalarının yönetiminde de kadınların varlığından söz etmek mümkün görünmemektedir. Örnek vermek gerekirse; Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulunda 11 üyeden sadece biri kadın. 124 kişilik meslek komitelerinde yine sadece bir kadın üye bulunmaktadır. Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulunda ise hiç kadın üye bulunmamaktadır” şeklinde konuştu. Arıkoğlu konuşmasının sonunda kadın temsiliyetinin arttırılması için çözüm önerilerini anlattı.

Havva Gül YAVUZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.