Kadınlar için sahne alacaklar

Kadınlar için sahne alacaklar
Alanya Kent Konseyi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenleyeceği etkinlikler kapsamında, 10 kişi sinema sanatçısı Kamuran İnselel öncülüğünde sahne alacak- Sinema sanatçısı İnselel:"Oyuncularımız hemen hemen hepsi amatör. Aralarında iş sahibi, emekli,

ANTALYA (AA) - Alanya ilçesinde sinema sanatçısı Kamuran İnselel öncüğünde ev hanımı, emekli ve işadamlarından oluşan 10 kişi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında sahne alacak.

Alanya Kent Konseyi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenleyeceği etkinlikler kapsamında, 8'i kadın 10 kişi İnselel'in hazırladığı skeçlerden oluşan "ezilen kadınlar" konulu oyunlarda sanatseverlerin karşısına çıkacak. İlk kez bir tiyatro oyununda rol alacak amatör oyuncular, kadına şiddet konusuna dikkat çekecek.

AA muhabirine açıklama yapan İnselel, ilk kez böyle bir gösteriye çıkacak oyuncuların, büyük cesaret örneği gösterdiğini söyledi.

Böyle bir oyunu sahneye koymanın kendisi için anlamlı olduğunu ifade eden İnselel, "Oyuncularımızın hemen hemen hepsi amatör. Aralarında iş sahibi, emekli, ev hanımı ve öğrenciler var. Burada önemli olan kadın haklarını savunmak, kadının mağduriyetini ortaya koymak. Bu düşünceyle de güzel bir oyun ortaya koyuyoruz" dedi.

Çalışma koşullarının zorluğuna işaret eden İnselel, hazırlıkların zor da olsa başarılı bir şekilde yürüdüğünü dile getirdi.

İnselel, Alanya'daki vatandaşların yarın seyirci karşısına çıkacak oyunu izlemeye davet ederek, "Skeçlerimizde izleyicileri hem eğlendirecek hem düşündürerek kadın hakları konusuna değineceğiz" açıklamasını yaptı.

- "İlk kez bir oyunda sahne alacaklar"

Oyunda 10 yaşındaki bir kızla evlilik yapmış köylüyü canlandıran emekli fizik öğretmeni Orhan Çavuş ise hayatında ilk kez sahne alacağını anlatarak buna rağmen provalarda çok zorlanmadığını söyledi.

Öğretmenlik yıllarında kadın hakları konusunu sık sık dile getirdiğini belirten Çavuş, "Günümüz Türkiyesinde hala bu tarz olayların olduğu düşüncesindeyim. Çocuk gelinler, kadın çalışır, erkek çalışmaz. Cebine kadın harçlığı koyar ve erkek gider kumar oynar. Oyunda bunları dile getirmeye çalıştık" diye konuştu.

Oyunda gazeteci rolünü oynayan Zülfiye Meral ise 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ne yaparız diye düşünürken bu oyunun ortaya çıktığını anlattı.

Hayatın her alanında kadınların yaşadığı durumu dile getirmek istediklerini vurgulayan Meral, erkek baskısı altındaki kadının durumunu anlatan bir oyunda yer aldığı için mutlu olduğunu ifade etti.

Güneş Aysun Soygiray ise kadına yönelik şiddeti güzel bir etkinlik ile dile getirirken hem güldürüp hem düşündürmek istediklerini söyledi.

Oyunda rol aldığı için kendini şanlı hissettiğini kaydeden Soygiray, herkesi oyunu izlemeye davet etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.